Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Криму лікарі не змогли врятувати ні 28-річну породіллю, ні її дитину

6 грудня 2011, 13:34
Дата ефіру/події: Вівторок, 6 грудня 13:34

Страшне горе й суцільні запитання не дають спокою родичам 28-річної жінки, котра померла за незрозумілих обставин під час пологів у Джанкойській районній лікарні. Не врятували й її дитини. Не встигли, виправдовуються медики, в немовляти зупинилося серце. І це коли в обидвох - і породіллі, і плоду - не було проблем зі здоров'ям. Що ж сталося насправді - з'ясовує прокуратура.

Руслан Шабанов, чоловік померлої:

- Состояние здоровья - пришла к родам в отличном. Все анализы в течение всего срока беременности у нее все было положительно, все безупречно было.

Ніну Шабанову привезли в гінекологію 18 листопада на 39 тижні вагітності. Причин потерпати за стан її здоров'я не було. Лише немовля мало народитися чималеньким - близько 4,5 кілограмів. 29 листопада вранці в жінки почалися пологи: спочатку все йшло добре. А ось потім почалося справжнє жахіття.

Лікар:

- Через час после отхождения вод она теряет сознание. Сразу пригласили меня, анестезиолога, начали оказывать всю помощь, все необходимое, чтобы реанимировать эту женщину. Но состояние ее не улучшалось. Мы выставили диагноз: эмболия околоплодными водами и продолжали бороться.

Та всі зусилля лікарів виявилися марними - породілля померла. Її родичі шоковані, й не розуміють, чому медики не зробили кесаревого розтину, чому не врятували, бодай, одного життя.

Лікар:

- Все силы были брошены на борьбу за жизнь женщины и, когда мы видим, что женщину не спасем, мы решили вопрос решить ее родовспоможение путем кесарева сечения, чтобы достать ребенка, но когда мы начали заниматься этим вплотную, мы послушали, что сердцебиение плода отсутствует.

У пологовому будинку спілкуватися з родичами померлої жінки не квапляться. Також медики не пояснюють, чому про смерть жінки не повідомили в міліцію, чому розтин робили не в морзі, а у приватному похоронному бюро, чому до тіла не пускали чоловіка. Щоб отримати відповіді на всі запитання рідні Ніни Шабанової подали заяву до прокуратури.

Олег Шкляр, брат померлої:

- Вскрытие, которое было, проводилось строго Министерство здравоохрениния, а т.к. случай произошел у них, я боюсь, что закончится как-то служебным расследованием. Я просил провести прокурорское расследование: если имеет случай медицинская ошибка, соответственно наказать виновных.

Микола Ісаков, заступник Джанкойського міжрайонного прокурора:

- Джанкойская милиция по нашему указанию возбудила уголовное дело по ст. 140 ч. 1 УК Украины в отношении работников Джанкойского роддома. По данному делу уже назначена экспертиза в Минздраве АРК. На сегодняшний день говорить прямолинейно о вине врачей я не могу.

Результати експертизи мають бути готові в лютому 2012 року. У разі потреби її повторно проведуть у Києві. Тоді й буде відомо, чого померли породілля та її немовля.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.