Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 23 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині будинок Сколівської школи-інтернату знаходиться в аварійному стані

12 грудня 2011, 12:59
Дата ефіру/події: Понеділок, 12 грудня 12:59

На Львівщині у Сколівській школі-інтернаті з жахом чекають на морози та сніг, бо в будівлі, де мешкають сироти, аварійний дах, стіни у грибку, в кімнатах - холодно. А діти, позбавлені батьківської опіки, пишуть листи до Святого Миколая з проханням подарувати їм олівці та шкарпетки. Вихователі ж мріють про одне - ремонт старої будівлі.

Дітлахи у Сколівській школі-інтернаті на Святого Миколая чекають нетерпляче - а раптом станеться диво, й він принесе їм подарунки - такі прості й потрібні.

Маричка, вихованка школи-інтернату:

- Ручку, фломастер, олівці, олівець простий (Ви тільки вдумайтеся - вони просять прості олівці!), альбом, тапочки.

Роман, вихованець школи-інтернату:

- Мешти, куртку, шкарпетки в мене нема зимової куртки.

У вчителів інтернату свої сподівання на Миколая. Умови мешкання ста сімдесятьох вихованців далекі від ідеальних. Донедавна жили ось у цьому старовинному будинку.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- У середині минулого століття радянська влада зробили сиротам королівський подарунок - ось цей палац барона Грьоделя. Однак сьогодні ця розкіш дітям не по кишені.

"Королівського" життя сиріт районний бюджет не витримав. Казка закінчилася три роки тому - "з карети довелося пересісти в гарбуза". Сьогодні діти мешкають у тісних, оздоблених цвіллю, кімнатах корпусу поряд. Директорка інтернату просить у Святого Миколая грошей на ремонт будівлі.

Світлана Губиш, керівник Сколівської загальноосвітньої школи-інтернату:

- Оцей корпус більше нагадує домашнє приміщення. Може, таким боком воно би нагадувало їм хату, власний будинок. Якщо би можна було поміняти і опалення у цьому корпусі, і зробити ремонт, поміняти двері, вікна.

У районній адміністрації й самі не раз писали листи із проханням про ремонт інтернату.

Чиновник:

- І в обласну адміністрацію, і в обласну раду, і пропонували галузі освіти.

Ніхто з керівників області жодного разу на наважився виконувати місію Святого Миколая - не знайшлося досить великого мішка.

Юрій Андрушків, заступник керівника Сколівської РДА:

- Я так думаю, на мою думку, 4-5 мільйонів гривень вистачило б, щоб зробити з цього будинку, ну, ляльку.

Поки урядники міркують і рахують, сироти чекають на новорічні свята і радіють з того, що їм просто є де жити.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Цікава історія.. Продивившись цей ролик, я особисто та мої співробітники вирішили зробити подарунок діткам до Новорічних свят, позвонили в будинок -інтернат, для того щоб взнати, що краще відправити для діток, можливо іграшки, фломастери, канцтовари. чи може краще шкарпетки, тапочки, одяг.. І ось що почули у відповідь: Наші дітки забезпечені канцтоварами, іграшками, одягом і шкарпетками. Нам потрібна допомога у ремонті... Журналісти змонтували даний ролик так як хотіли, і цей ролик з відповідями діток, не відповідає дійсності...

Коли я продивлялась цей матеріал, перше що мені захотілось. це купити гору шкарпеток і одягнути у них всіх 160 чи більше вихованців.. А зараз, я просто рада що ті діти одягнуті і не босі..

Але журналістам каналу НТН, і особливо Вікторії Балицькій, хочу сказати наступне: Ваша професія полягає у тому, щоб доносити людям правду, інформувати людей,говорити так як є..В даному випадку ви затронули у людях ті струни, які нікому в дійсності виявилися не потрібними. І коли наступного разу у вашому ролику хтось дійсно потребуватиме допомоги, навряд я, чи інші зголосяться ..Бо той хто обманув один раз, буде робити це постійно. Шкода що висвітлюючи тему про дітей, ви не втримались і погрались на людських емоціях і почуттях.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.