Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпропетровщині в на Миколаївщині затримали двох хабарників

14 грудня 2011, 11:51
Дата ефіру/події: Середа, 14 грудня 11:51

І знову - хабарі. На Дніпропетровщині та Миколаївщині вкотре підрахували останні здобутки місцевих хапуг. Майже дванадцять тисяч доларів хотів арбітражний наглядач. Вісім - вимагав голова сільради. Що отримали - дивіться в наступному сюжеті.

Робота цього молодика - підприємства ліквідовувати. Власне, до того як чоловіка оточили люди в погонах, він саме займався банкрутством однієї із дніпропетровських фірм. Всі порушення бізнесменів ретельно фіксував.

Сергій Булькач, керівник відділу Дніпропетровського МУ міліції:

- Он считал, что данные сделки были безтоварные, то есть, предприятие в данных случаях занималось минимизацией доходов, что считается у нас нарушением и карается по закону.

Все задокументував. І навіть відніс у міліцію. А потім сповістив про це очільника підприємства. Утім, із ремаркою: не хочеш розголосу - плати.

Сергій Булькач, керівник відділу Дніпропетровського МУ міліції:

- Либо ты даешь мне взятку, и я не даю хода этой инфе, либо же я решаю вопрос о привлечении тебя к уголовной ответственности.

Мовчання оцінив на дев'яносто п'ять тисяч гривень. Директор фірми на умови погодився. Ось тільки на зустріч зі здирником прийшов з правоохоронцями. Сюрприз вийшов - хабарник таких гостей не чекав. На грошах, які він отримав, добре видно міліційні позначки.

Двадцятип'ятирічного ліквідатора заарештували. Тепер відповідатиме за отримання хабара в особливо великих розмірах.

 

А ось на Миколаївщині нечистим на руку виявився керівник сільради. Грошей зажадав за сприяння у виділенні землі.

Олег Саплєв, керівник відділу УМВС України в Миколаївській області:

- Был задокументирован факт получения взятки одного из руководителей одного из сельсоветов Николаевской области, в размере 8 тысяч долларов США.

Він отримав свої зелені, і спокійно їхав додому. Аж тут - навкруги самі правоохоронці.

Правоохоронець (оперативне відео):

- Внимание, ГАИ его догнала, ГАИ догнала.

На цих оперативних кадрах ви можете бачити, як затримували посадовця. Хапуга такого не очікував, тож наявність при собі чималої суми пояснював по-різному.

Затриманий:

- Вам подкинули в машину?

- Да. Я вышел с машины.

- Зачем?

- Звонили.

Згодом взагалі сказав: це його позика.

Правоохоронець:

- При задержании поясняется, что, якобы, деньги, полученные в долг.

Утім, те таки зелене фарбовання на купюрах, а, відповідно, й на руках чиновника, розвіяло всі його версії. Голову сільради затримали. За фактом хабарництва порушили карну справу. Чоловікові загрожує до десяти років ув'язнення, конфіскація майна та заборона обіймати посаду до трьох років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.