Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Оболонському район Києва під час земельних воєн спалили господарську споруду

14 грудня 2011, 15:50
Дата ефіру/події: Середа, 14 грудня 15:50

Згоріла господарська будівля і в Києві. Стояла вона в Оболонському районі, а знищили її через земельні війни. Власника садиби ще й поранили ножем. Він тепер чекає на повернення кривдників.

На початку вісімдесятих цю ділянку отримали Сергієві батьки. Чоловік й гадки не мав, що колись її доведеться відстоювати в бійках. Та одного дня приїхали шестеро, і заходилися зносити паркана.

Сергій Онищук, постраждалий:

- Они сказали: "Это наша земля, поставим здесь два дома прямо перед вами". Не смотря на то, что это санитарная зона. Здесь не то, что строить ничего нельзя - здесь нельзя вести садивництво и огродництво.

Господаря ніхто не слухав. Зчинилася штовханина.

Сергій Онищук, постраждалий:

- Один из них достал нож. Я понял, будет применятся холодное оружие, пытался вырвать. Мне после визита этих гостей, когда я пытался защищаться, мне наложили 16 швов на руки.

Міліціянти, котрих викликали, нікого не затримали. Невідомі візітери відступили та пообіцяли господареві повернуться вночі.

Сергій Онищук, постраждалий:

- Милиция их предупредила: "Если, ребята, у вас есть вопросы по земле, решайте их в суде. Ночью это не решается. Ну, и в 2 часа ночи приедем". Не придали значения - и результат на лицо.

Нападники не збрехали. О третій ночі спалахнула його господарська будівля.

Сергій Бахор, інспектор Оболонського РВ ГУ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Оскільки будівля не була підключена до електромережі, на території ніхто не палив, багаття не розводив, причина як необережне поводження з вогнем відхиляється.

Поки знімальна група працювала, на місце приїхав представник господаря іншої частини ділянки. Чоловік запевнив: до пожежі та поранень Сергія - ані він, ані його люди не причетні. А щодо паркану і землі - то все законно.

Олексій Довгалюк, мешканець м. Києва:

- Акт получен в апреле 2010. Эта земля не кооперативная, она только межує с кооперативом, и выделялась она решением КМДА.

Журналісти поцікавилися: навіщо комусь земля в санітарній зоні? За словами пана Довгалюка, його клієнт, що працює звичайним фрезерувальником на заводі, про свої плани йому не розповідав.

Олексій Довгалюк, мешканець м. Києва:

- Може стояти дачний будинок, можна дерева, городину.

- Тобто, під забудову?

- Нет.

- Ну, а який дачний будинок?

- Якщо так и брать норми, так і цей будинок нада зносити.

Сергій показує документи. Каже, від паркану до паркану земля його батьків. А тому боронитиме її до кінця. У міліції ж із висновками не поспішають. Кажуть, розслідуватимуть інцидент продовж відведених законом десяти діб.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.