Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці 16 сімей міліцейських пенсіонерів можуть опинитися просто неба

22 грудня 2011, 17:38
Дата ефіру/події: Четвер, 22 грудня 17:38

Вони багато років пильнували правопорядку, а тепер захищати потрібно їх самих. У столиці шістнадцять сімей міліційних пенсіонерів можуть опинитися просто неба. Із гуртожитку на вулиці Житньоторзькій, 8 їх можуть попросити вже на початку нового року. Саме тоді збіжить термін договору оренди між Подільським райуправлінням міліції і столичною мерією. Чи вдасться колишнім правоохоронцям залишитися під дахом над головою?

Цьому будинку більше ста років. Сім'ї міліціянтів заселяли в нього тимчасово з обіцянкою невдовзі надати постійні житла. Не дали. Ба більше, кілька років тому районна комісія визнала гуртожиток за непридатний для мешкання.

Людмила Братель, мешканка будинку:

- Ми зараз живемо в нежитлових службових приміщеннях, арендованих подільським райвідділом у міської адміністрації. Ми взагалі не маєм ніяких прав. Ми в повітрі. Закінчується термін дії договору - і все. У нас взагалі, в основному, бюджетники - хто на державній службі, хто на медичній, учителі і міліціонери. Тож, вибачте, держава має піклуватися.

У підвалі по коліна води, на стінах оголені дроти. Усі ремонти роблять власним коштом. Валентин пропрацював у міліції 23 роки. Із дружиною та двома доньками мешкає у двох маленьких кімнатах. Каже, для рідного райуправління й міста вони - баласт. Замість допомоги - відписи.

Валентин Гладчук, мешканець будинку:

- Написав бумагу, сіли, одписали автоматично. Знаєте, фабули повставляли на комп’ютері, раз - "получите ответ". Завтра викупить якийсь хороший чоловік цей будинок, скаже: "Я його брав як не житловий, а що тут люди - я даже не знав. Чого ви тут находитесь, і на яких підставах?!"

Після втручання в ситуацію журналістів програми "Свідок", у райуправлінні міліції почали діяти.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- Договором вже наразі юристи займаються, і на цьому тижні було зроблено звернення від головного управління міністерства на ім'я Попова про те, щоб місцева влада допомогла в цьому гострому питанні - конкретно по цьому будинку та по цим людям.

На Подолі нині 67 будинків, які потрібно негайно ремонтувати. Настане черга Житньоторзької, 8 - поновлять і гуртожиток, кажуть місцеві урядники. Та мешканці побоюються, що до того він розвалиться через будівництво навпроти.

Олександра Сіренко, мешканка будинку:

- Ну, от наша стройка - те, що ми по чуть-чуть строїм, вони нам потихеньку валять. Були тріщини і до того, але у зв’язку з будівництвом збільшуються. Сусіди в кімнаті ремонт зробили, так у них обої почали розходитися.

У Подільській районній адміністрації людей заспокоюють: капітальний ремонт зроблять, і нікого не виселятимуть.

Ігор Павлик, заступник голови Подільської райдержадміністрації:

- У нас немає намірів кудись дівати цей будинок чи розривати договір з районним управлінням. Цей договір буде продовжений згідно чинного законодавства - якщо не одна зі сторін не заявила, він буде автоматично подовжений.

Та столичній владі мешканці віри не ймуть. Кажуть: якщо не подовжать договору оренди, підуть протестувати під мерію.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.