Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ув'язнені вигадують різні способи проносити в колонію заборонені предмети

30 грудня 2011, 09:27
Дата ефіру/події: П’ятниця, 30 грудня 09:27

Гроші, мобільні телефони, спиртне й наркотики - все це заборонено приносити до виправних колоній і слідчих ізоляторів. Утім, в'язні вигадують різноманітні способи обійти заборону. Чого тільки не вимудровують.

Заборонений крам є найжаданішим для в'язнів, тож вони постійно вигадують шляхи надходження цих речей за колючий дріт. А їх і так чимало.

Кирило Бардашевський, перший заступник керівника управління пенітенціарної служби в Одеській області:

- Это прибытие осужденных из других учреждений, которые могут там с собой что-то провозить, ну и, к сожалению, приходится констатировать, что одним из каналов является персонал - те сотрудники, которые пытаются вступать в недозволенные связи с осужденными и пытаются проносить.

Та найчастіше кладуть заборонені предмети в передачі чи намагаються перекинути через загороду.

Затриманий:

- Хотел перебросить в одесскую колонию № 14 18 мобильных телефонов, 9 пачек дрожжей, коноплю, 5 транцевиков для телефонов, три бутылки со спиртом для своих друзей, которые находятся в Одесской колонии №14.

Хоча передачі ретельно перевіряють, арештанти щоразу вигадують щось нове. Гроші, наприклад, ховають у зубну пасту, або в цигарку. У тютюні найчастіше й наркотики. Проте заборонені речі потрібно не тільки доправити, їх непросто зберігати - так, щоб ніхто не знайшов. Але майже про всі криївки працівники закладу знають.

Кирило Бардашевський, перший заступник керівника управління пенітенціарної служби в Одеській області:

- В этом ведре с двойным дном. Это, кстати, реальное ведро, то есть, которое пытались передать родственники и передали в следственный изолятор. Потом в тайнике был обнаружен мобильный телефон.

Ще ховають мобілки в капцях або книжках. У тенісній ракетці вдається зберігати гроші або зарядний пристрій до телефона, чи й саму мобілку. Як же дізнаються засуджені про заборонені подарунки з волі?

Кирило Бардашевський, перший заступник керівника управління пенітенціарної служби в Одеській області:

- В основном, с помощью мобильной связи. С мобильной связью мы боремся регулярно, изымаем мобильные телефоны как в охраняемых зонах, так и при попытке их передачи.

В Одеському обласному управлінні пенітенціарної служби створили навіть музей із заборонених предметів, які намагаються пронести в колонії. Та сподіваються, що невдовзі цьому настане край, бо отримують сучасне обладнання, схоже на рентген, яке дасть змогу помічати всі без вийнятку заборонені речі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.