Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі на пляжі дитячого санаторію втопився хлопець-сирота

11 січня 2012, 11:48
Дата ефіру/події: Середа, 11 січня 11:48

Сімнадцятирічний юнак, інвалід ДЦП, був в оздоровниці разом із своїми однолітками з інтернату. Їх адміністрація навчального закладу привезла на зимові канікули. Трагедія сталася ще восьмого січня, але про неї в санаторії мовчали.

За день до трагедії сімнадцятирічний Павло гуляв біля моря, й випадково впустив у воду фотоапарата. Наступного дня вирішив його виловити. Пішов на пірс разом із приятелем. Друг благав не пірнати, але марно. Хлопець роздягнувся й поплив.

Герман, друг загиблого:

- После чего он сказал: "Я не могу, как бы, достать", - и развернулся, и начал плыть к берегу.

Ірина Курило, кореспондентка:

- Температура води - плюс п'ять, глибина - близько півтора метра. В таких умовах з крижаного моря не просто виплисти здоровій людині, а про підлітка з такою недугою, як ДЦП, годі й казати.

Вихователь кинувся шукати підлітків через півгодини, коли вони мали йти до їдальні. Зрештою повів інших дітей. І лише по обіді повідомив про зникнення двох хлопців чергового лікаря й медсестру.

Максим Мелецький, керівник комісії з перевірки інтернатів Одеської області:

- Дети не имели права самостоятельно покидать санаторий "Зеленая горка", соответственно, за них несет ответственность воспитатель, и в нарушении функциональных обязанностей воспитатель не досмотрел за детьми.

Вихователь був певен, що діти самі повернуться до санаторію, та ввечері прийшов тільки Герман. Через кілька годин адміністрація оздоровниці викликала еменесівців. Тіло потопельника Павла знайшли вночі. В інтернаті ж про смерть дитини довідалися за добу - про трагедію розповіла подружка загиблого хлопця. Керівництву навчального закладу представники санаторію так і не відповіли, чому не сповістили про зникнення парубка.

Наталія Могилевич, директорка спецшколи-інтернату №7 м. Одеси:

- И на заданный мной вопрос - почему же, всё-таки, нам они не сообщили, ведь это сирота, и, вообще-то, положено в первые полчаса сразу ставить в известность, ну, хотя бы, милицию. Они сказали, что с милицией они контакта не могли иметь, они не могли дозвониться милиции.

У санаторії кажуть, що винен у всьому вихователь. Йому 23 роки, і він ще навчається в університеті.

Ігор Середа, головний лікар санаторію "Зелена гірка":

- Это вина, естественно, воспитателя, к которому будут применены все меры воздействия, чтобы такого впредь больше не повторилось.

В інтернаті ж уважають, що винен не тільки вихователь, а й керівництво санаторію. Тепер обставини загибелі дитини вивчають у міліції. Трагедію кваліфікують як нещасний випадок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.