Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Луганську 70-річного стрільця засудили на три роки умовно

13 січня 2012, 15:45
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 січня 15:45

У Луганську завершився судовий процес над 70-річним дідусем, котрий рік тому влаштував стрілянину з травматичного пістолета просто у приміщенні лікарні. Тоді постраждали двоє медиків - травматолог і стоматолог. Боронився старий й від дільничного, який намагався його затримати. І ось зрештою суд виніс вирок, що шокував багатьох.

Того вечора сімдесятирічний Віктор Пономарьов в лікарню завітав з двома пістолетами, півторалітровою пляшкою бензину та приготовленим до неї гнотом. Одразу попрямував до травматолога. Каже, хотів викликати його додому до своєї паралізованої жінки.

Віктор Пономарьов, засуджений:

- Він переді мною двері як хлюпне. "Всё, мне с тобой нечего разговаривать". Слушай, говорю, куда ж ты тикаешь от больных? И стрельнув 2 чи три раза. Я не в нього цілився, а так.

Двома пострілами нападник продірявив Артемові Жужі живота. На шум зайшов стоматолог. Він дістав чотири гумові кулі в руку. Наслідки поранень лікарі відчувають донині.

Артем Жужа, постраждалий:

- Я недавно прошел комиссию МСЕК - мне установили втрату 15% трудоспособности, т.е., нарушение работы левого плечевого сустава. А учитывая характер моей работы, заведующий хирургическим отделением, фактически, травматологическим - это серьезно. А стоматолог он вообще 4 пули в руки, а это его рабочий орган. Он молчит. Я хоть на комиссии езжу.

Покаравши лікарів, пенсіонер рушив додому. Весь цей час у руках тримав зарядженого пістолета й періодично стріляв у бік дільничного, який намагався затримати зловмисника.

Володимир Чаплигин, дільничний інспектор Лутугинського РВ міліції:

- Впоймал тот момент, когда дедушка потерял бдительность, и был выхвачен пистолет. При нем было 2 пистолета. Один был изъят сразу, второй в ходе осмотра его личных вещей.

Після цього дід майже рік відсидів у СІЗО. Слідство інкримінувало йому спробу зумисного вбивства. Проте Лутугинський суд перекваліфікував статтю, звинуватив у бешкеті й дав 3 роки. Умовно. Правозахисники кажуть: ніколи не бачили, щоб той, хто поранив двох людей і стріляв у міліціянта, гуляв на волі.

Ігор Чудовський, правозахисник:

- Статья "покушение на убийство" относится к категории особо тяжких, и тянет от 7-15 или пожизненное заключение. Говорить о том, что это было хулиганство, смешно.

Народний месник, коли побачив телекамеру, випустив собаку і сховався у власному будинку. Лікарі ж побоюються, що безкарний зловмисник може знову прийти у лікарню, щоб завершити розпочату справу. А прокуратура готується оскаржити рішення в апеляційній інстанції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.