Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Тепер за контрабанду більшості товарів порушники відповідатимуть штрафами

17 січня 2012, 15:22
Дата ефіру/події: Вівторок, 17 січня 15:22

За контрабанду відтепер не кидатимуть до в'язниці. Митники переконані: таких порушників слід карати гривнею. Відповідний закон набирає чинності вже сімнадцятого січня. Що саме чекатиме на контрабандистів?

Огляд перевізників - стандартна митна процедура. Та вона нерідко приносить неабиякі сюрпризи. Так, водій цієї фури переконував: везе з Литви до Росії плити ДСП. Однак здивовані фахівці знайшли в коробках та пакунках дороге хутро, шкуру морських котиків, високоякісну галантерею, годинники та запчастини.

Мар'ян Бадрій, головний інспектор відділу Львівської митниці:

- Загальна кількість - більше 400 тис. одиниць, вартість товару - більше 4 мільйонів гривень. Шкіряні портфелі високої якості, косметика упакована, текстильні вироби, також упаковані - виробництво Китай.

Торік проти контрабандиста порушили карну справу та запроторили за ґрати. Та від сімнадцятого січня 2012-року це вже не кримінал.

Віктор Бондар, член колегії державної митної служби:

- Ми намагаємося відійти від кримінального переслідування, даєм можливість суб’єкту замість того, аби півроку-рік ходити по слідчих органах і судах, далі працювати, але зробити висновок з того, що зробив.

Фахівці переконані, новація зробить контрабанду економічно невигідною, а потенційні порушники краще обмірковуватимуть ризики нелегального бізнесу. Штрафи, які досі не перевищували сімнадцяти тисяч гривень, зростуть вдесятеро.

Олег Кондратюк, заступник керівника служби боротьби з контрабандою:

- 100 відсотків штрафу вартості товару і безальтернативна конфіскація. У разі повторності на протязі року 200 відсотків вартості предмету і безальтернативна конфіскація.

Та є товари, на які декриміналізіція не пошириться. Як і раніше, каратимуть за перевезення наркотиків, зброї, шпигунського приладдя, історичних та культурних цінностей. Спритники, що ризикнуть везти через український кордон таке добро - ризикують надовго вирушити за ґрати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.