Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 3 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У київському метро чоловік впав на рейки і помер

18 січня 2012, 14:40
Дата ефіру/події: Середа, 18 січня 14:40

Смерть у київському метро. Вранці на станції Харківській упав на колію чоловік. Потяг встиг загальмувати, втім нещасний таки загинув. Деталі загадкової пригоди знає Марина Борисполець.

О восьмій ранку рух потягів Сирецько-Печерською лінією зупинився на шість хвилин. Все через те, що на станції "Харківській" стався жахливий інцидент. Людина впала на колію. Машиніст потяга встиг загальмувати, й не наїхав на нещасного. Утім, той все одно помер. Чому саме - поки невідомо.

Сергій Ткачук, керівник служби руху київського метрополітену:

- У вас рейки знаходяться під напругою?

- Контактна рейка знаходиться під великою напругою - 825 вольт.

- Він міг померти, тому що впав?

- Він не міг померти ,тому що, по попереднім розслідуванням, не стало ураження електричним струмом.

У метрополітені наводять сумну статистику: минулого року стався 81 випадок травмувань на коліях чи ескалаторах. Чотири з них смертельні.

Сергій Ткачук, керівник служби руху Київського метрополітену:

- Минулого року було 5 травматичних випадків з дітьми в результаті того, що батьки не слідкували, вони підсовували пальчики під східці і рухомою частиною. Їм і пальчики відривало, і було, що діти лишалися інвалідами.

Фахівці підземки запевняють, якби люди дотримувалися елементарних правил безпеки, жодних прикрих випадків не ставалося б. Самі пасажири ж констатують: дотримуватися настанов метрополітенівців, здебільшого, просто нереально, адже в години пік натовп змітає все на своєму шляху. В тисняві й метушні легко й з платформи впасти.

Ігор, мешканець м. Києва:

- Буває, що вас заносять і виносять з вагону.

Олександр, мешканець м. Києва:

- В порівнянні з західними системами безпеки, тут впасти може кожен. Тут якщо слизька підошва, не захищена - то взагалі.

У розвинених країнах для попередження нещасних випадків на коліях уже давно вигадали засоби безпеки. Спеціальні прозорі загорожі, відділяють платформу від колії й відчиняються лише, коли потяг прибуває на станцію.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Був у Німеччині у Польщі - там стоїть скло, потяг захищений дверями, і двері відчиняються, тільки коли потяг підходить, і тоді вже виходять і заходять люди.

Сергій Ткачук, керівник служби руху Київського метрополітену:

- Практика як експеримент в колишньому радянському союзі в Санкт-Петербурзі були побудовані станції електричного типу. Вони не оправдали себе, травматизм не зменшився, тому це нічого не дає.

Тож, поки пасажирам під час тисняви в метро варто сподіватися лише на себе.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Якщо людина впала на колії в метро, і ви стали свідком цього інциденту, в жодному разі не намагайтеся допомогти вибратися постраждалому самотужки. Єдине, що ви можете зробити - зупинити потяг ось таким от рухом (показує).

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.