Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві в результаті вибуху постраждала 30-річна жінка

18 січня 2012, 17:49
Дата ефіру/події: Середа, 18 січня 17:49

30-річна жінка постраждала внаслідок вибуху в Києві. Попередньою причиною лиха називають детонацію побутового газу в приватному будинку. Втім, родичі постраждалої такому вердиктові категорично не вірять.

Минулу ніч вісімнадцятирічний Олександр згадує з острахом. Близько півночі злетів у повітря будинок його сусідів.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Слышно было грохот, проснулся из-за того, что ударной волной ударило, или неизвестно чем, но с кровати даже откинуло немного. Соседи все повыбегали, а собаки разрывались.

За 7 хвилин на місці вибуху вже були рятувальники.

Андрій Онищенко, керівник прес-служби ГУ МНС України в м. Києві:

- Внаслідок вибуху пошкоджені стеля та несущі конструкції даної будівлі. Є двоє постраждалих. Це жінка, яка отримала 70 відсотків опіків і чоловік. Він отримав тільки легкий шок.

Коли на вулицю, де стався інцидент, прибули журналісти "Свідка", біля постраждалої будівлі сновигало кілька працівників газової служби. Як побачили журналістів - сховалися до автомобіля.

Працівник газової служби:

- Ви не підкажете, що тут трапилося?

- Ми самі без понятія, нічого не знаємо.

- А що ж ви за служба, що не знаєте?

- Нам сказали приїхати, то ми й приїхали, робимо свою роботу.

Чому стався вибух - ми намагалися довідатися в господаря оселі. Тієї ночі він був у гостях, від лиха постраждали його донька і зять. У версію про газову природу нещастя чоловік категорично не вірить. Каже, все обладнання для користування блакитним паливом було нове, і кілька разів перевірене.

Віктор Дмитрович, постраждалий:

- Це було біля першої ночі, а вони лягли об 11-й. Чи могло б за цей час скопитися скільки газу, якщо навіть тут десь була утєчка? Відкрийте газову плиту на півдня. Та вона ніколи не заповнить стільки, щоб шарахнуло так.

Хазяїн будинку має власну версію інциденту. Каже, вибух міг спричинити каналізаційний метан. Мовляв, рвонуло, щойно його донька увімкнули світло у ванній кімнаті.

Віктор Дмитрович, постраждалий:

- Можливо, це був метан, який в каналізації скаплюється. Там немає гідрозатвора. Прямо умивальник, а із стіральтної машинки прямо шланг опустився, і все.

Однак, версію про метан відкидають фахівці. Кажуть, за попередньою інформацією, призвів до лиха таки природний газ. Він міг витекти на кухні, а скупчитися в зачиненій ванній.

Андрій Онищенко, керівник прес-служби ГУ МНС України у м. Києві:

- Скупчення побутового газу, внаслідок чого і стався даний вибух. Якщо в місцях, які герметичні є, він там і скупчується, і на запах можна його відрізнити.

Тридцятирічна постраждала унаслідок вибуху нині в лікарні. Її стан лікарі називають стабільно тяжким. Рідні ж чекають на остаточні висновки фахівців щодо причин інциденту. Зруйнований будинок не був застрахований, тож хто компенсуватиме людям збитки поки невідомо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
80 % ожогов получила моя подруга Лысак Таня!!! Кто в Киеве и может - СДАЙТЕ КРОВЬ!!! Любая группа. Натощак. Ехать в Ожоговый Центр (м. "Дарница", вход с ул. Попудренко). Я сдалась - это не страшно и не больно. Помогите пожалуйста.

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.