Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві біля станції метро Петрівка утворилося провалля глибиною два метра

27 січня 2012, 14:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 27 січня 14:17

Київ знову провалюється під землю. Цього разу величезна яма утворилася біля станції метра Петрівки через черговий прорив труби.

Провалля сім на п'ять метрів та два метри завглибшки утворилося за сто метрів від входу на станцію метра Петрівка.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Те, що під час прориву труби ніхто не постраждав - справжнє диво. Врятувало людей те, що аварія трапилася пізно ввечері.

Шість кіосків, буквально, зависли над урвищем. Сьогодні вони зачинені. Утім, ті що за метр від провалля - працюють. Тутешні продавці, хоч і ризикують життям, на роботу вийшли. Зізнаються: страшно.

Продавчиня:

- Та, конечно, страшно, страшно.

- А чому ж працюєте?

- Жизнь заставляє.

Продавчиня:

- Конечно, это не приятно, конечно, это страшно, но работа есть работа. Куда денешься?

Жахаються величезного провалля й пішоходи. Кажуть: тут і метр пройти страшно, не те, що працювати поряд.

Павло Йосипович, мешканець м. Києва:

- Если даже какое-то строительство производить, то надо коммуникации подводить соответствующим образом, чтоб они были проложены надёжно, это же коммуникации.

Мешканець м. Києва:

- Прибрати отсюда, звідси зовсім треба, зовсім, бо це незаконно.

У Київводоканалі містянам притакують. Мовляв, дійсно МАФи навколо провалля всі, як один, незаконні. Тепер їх демонтуватимуть.

Вікторія Яковлева, радниця голови правління Київводоканалу:

- Сегодняшняя авария показывает, что шесть МАФов сейчас на данный момент висят в воздухе. Более того, для того, чтобы начать проводить ремонтные работы, нужно поднять эти МАФы, тогда должна подъехать наша тяжёлая техника, снять их, демонтировать, и только после этого мы сможем подходить и заниматься непосредственно местом аварии.

Комунальники зазначають: таких місць, як оце на Петрівці - в Києву навіть не сотні - тисячі. Незаконно побудовані крамниці, ресторани, рундуки, ба, навіть житлові будинки. Всі вони в зоні ризику. Адже у столиці понад тисяча кілометрів труб - аварійні. І прорвати їх може будь-де й будь-коли.

Вікторія Яковлева, радниця голови правління Київводоканалу:

- Мы всё время предупреждаем, что нельзя располагать никакие объекты на наших сетях, то есть, каждая труба в зависимости от диаметра имеет свою санитарную зону, она может колебаться от метра до полутора. То есть, в этой зоне нельзя строить никакие сооружения.

У Київводоканалі кажуть: труба, яку прорвало на Петрівці, не перша цієї зими. За місяць нового року у столиці сталося вже понад 300 аварій. Найбільші з них 17 січня - це на Бортницькій станції аерації, там утворилося провалля розміром 10 метрів. Та 24 січня у Святошинському районі. Там в яму заповнену водою впав легковик.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.