Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не натрапити на шахрайську охоронну фірму?

8 лютого 2012, 09:46
Дата ефіру/події: Середа, 8 лютого 09:46

Вибір охорони - як гра в російську рулетку. Пильнуйте, аби не натрапити на непорядну фірму. Вони зваблюють клієнтів низькими цінами. Тож не дивуйтеся, коли побачите, що ваша сек'юриті п'яний, мов чіп.

Кадри з серіалу "Наша Раша":

- Представься.

- Санька, Сашка.

- Полное имя.

- Там буква неудобная. Александр Родионович Бородач. Я выпил коньяк. Хотел отпраздновать свой День рождения.

- У тебя День рождения был полгода назад.

- Я тогда не праздновал.

- Почему?

- Потому, что тогда не работал охранником.

Це вигаданий герой популярного гумористичного серіалу. А це - охоронці з української реальності.

Кумедне відео:

- Я что-то понял, господа, почему водку пьём на рабочем месте. Здесь София Киевская, вы нас охраняете. Вот водка.

Ці кадри зафільмовано на одному з об'єктів заповідника Софії Київської. Головні герої - працівники охоронної фірми: нетверезі хлопці скаржаться на скрутне життя.

Кумедне відео:

- Приходить начальник охорони дає зі свого карману по 200 гривень . Каже ось хлопці нам заплати не немає. Платить не хоче. От яка зарплата, така і робота. Ми не "Скорпіон С", а "Клоп С".

Журналісти "Свідка" поспілкувалися з колегами героїв кумедного відео. Віталій і Дмитро пояснюють: така якісна охорона - наслідок зневажливого ставлення до працівників з боку керівництва.

Віталій, охоронець:

- Пропрацював я до 2 грудня. Вона приїхала 2-го числа з новою охороною. Сказала: "Збирайте речі", - і вигнала нас на вулицю. За два місяці вона мені должна десь 3 тисячі гривень.

- Ви підходили, питали?

- Вона мене вже 2 місяці завтраками годує.

Дмитро, охоронець:

- Звертався з позовом до прокуратури на проведення розслідування. Відповідь - немає жодних порушень.

"Свідок" зв'язався з керівниками названої чоловіками охоронної фірми. Ті коментувати ситуацію перед камерою відмовилися. Звинувачення на свою адресу спростовують, а невдоволених охоронців називають засланцями конкурентів. Разом із тим, експерти розповідям ображених працівників абсолютно не дивуються. Кажуть, на ринку охоронних послуг - тисячі фірм, і серед них - велика кількість недобросовісних. Вони зваблюють клієнтів нереально низькими цінами. А прибуток мають з того, що ошукують власних працівників. Часто клієнтами таких організацій стають державні підприємства.

Мезен Таварткіладзе, голова асоціації працівників охоронних структур в Одеській області:

- Демпинг такой. Есть охранные структуры, которые за сто рублей в месяц охраняют. Это нонсенс, такого не может быть. Это всё равно, что страховать, и ни за что не отвечать.

Клієнтам охоронних структур фахівці радять звертати увагу на вартість однієї години роботи охоронця. Адже це - найперший показник якості роботи.

Віталій Мацелюх, правознавець:

- Якщо ви будете бачити меншу за 11,3, значить, охоронна фірма, вона або займається незаконним обігом грошей вона, не платить податків зарплати, або просто кидає людей.  Взяли, постояли - до побачення.

Мезен Таварткіладзе, голова асоціації працівників охоронних структур в Одеській області:

- Если говорить об охране, где будет стоять сторож - Это порядка 23-28 рублей. В  этих пределах за что то можно отвечать, и подобрать людей, которые будут получать больше минимальной зарплаты? Не может быть дешёвая охрана надёжной, потому что не пойдёт человек за тысячу гривен работать.

Та допоки недобросовісні фірми вдало проходитимуть державний контроль, ви маєте шанс зустріти реального Олександра Бородача.

Кадри з серіалу "Наша Раша":

- Охранником работаю, ребята. Мы коллеги, ребята. Сесуриту!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.