Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Одесі однокласники побили і ледь не згвалтували 14-річну дівчинку

10 лютого 2012, 10:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 лютого 10:05

В Одесі побили та ледь не зґвалтували 14-річну дівчинку. Познущалися з дитини у школі. Тепер з постраждалою працює психолог, але учениця навідріз відмовляється повертатися до навчального закладу, де з неї глузували. Про підліткову жорстокість далі розповість Ірина Курило.

Той страшний день Карина згадує, як жахливий сон. У школі на перерві дівчинку побили її ж однокласники. Знущалися в чоловічій роздягальні. Та навіть, каже учениця, намагались зґвалтувати.

Карина, постраждала:

- Меня затащили когда в раздевалку сразу выключился свет. Меня начали, простите, трогать, да. Это сопровождалось ударами по лицу такими жесткими. Я пыталась вырваться, я кричала, но получала ещё сильнее, чем прежде. Меня трогали то за талию, то, простите, выше. Добрались до ширинки штанов. Там я уже кое-как вырвалась.

Карина впевнена: знущалися з неї однолітки, тому що вона у класі новенька. Після побиття дівчинка близько двох тижнів була у лікарні. В неї діагностували струс головного мозку. Тілесні ушкодження підтверджує й судово-медична експертиза.

Олександр Лисий, керівник відділу Одеського МУ міліції:

- Все участники происшествия установлены, опрошены, и на сегодняшний день решается вопрос в порядке статьи 97 уголовно-процессуального кодекса.

Після шкільних канікул дівчинка відмовилася повертатися до навчального закладу, боїться нових знущань. Впевнена: однокласники обов'язково помстяться їй за те, що вона написала заяву до міліції і ця історія набула розголосу.

Лариса Пономаренко, психолог:

- Они будут в таком положении, в общем-то, очень неприятном, и, понятное дело, что они будут пытаться как-то тоже реабилитироваться, и, может быть, будут издеваться над ней. Будут, может быть, пересмеиваться друг с другом. И, конечно же, это создаст такую враждебную обстановку для неё - это совершенно невозможно для того, чтобы вернуться к нормальной жизни.

Після тяжкої психологічної травми, каже психолог, порада одна - перевести постраждалу до іншої школи. Та швидко зробити це не вдасться - мати Карини померла. Виховує дівчинку бабуся, вона тепер оформляє над онукою опікунство. А для цього потрібно позбавити батька батьківських прав, проте, чоловіка не можуть знайти. Справа рушила з місця, лише коли про історію зі знущанням із дитини розповіли журналісти. В управлінні освіти та науки Одеської міськради дозволили перевести Карину до іншої школи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.