Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 6 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині жінка самостійно вистежила гвалтівника, який напав на її хрещеницю

10 лютого 2012, 15:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 10 лютого 15:59

Знайти ґвалтівника без допомоги правоохоронців. На Сумщині в місті Конотопі жінка самотужки вистежила нападника, що намагався познущатися з її хрещениці. Та 18-річна студентка була не єдиною жертвою збоченця. Він намагався зґвалтувати й другокласницю. Про те, як звичайна жінка викрила небезпечного злочинця.

Яр між двома житловими масивами в Конотопі давно зажив недоброї слави. Втім, саме через нього пролягає єдина дорога між районами, зокрема, й до школи. Посеред білого дня тут чатував на своїх жертв ґвалтівник. Якось він напав на студентку, затяг її до тихої місцини, зірвав одяг, але власна фізіологія насильника підвела.

Ігор Шапков, старший слідчий Конотопського РВ міліції:

- Було встановлено, що коли громадянка мешканка Конотоп поверталася до себе додому, невідомий напав на неї, і вчинив спробу зґвалтування. Але це йому не вдалося, і вона зникла з місця пригоди.

Дівчина написала заяву до міліції, але її хрещена не чекала на результати розслідування, і почала шукати злочинця самотужки - опитувати сусідів, перехожих. І за тиждень - вистежила.

Родичка постраждалої:

- Я его увидела, его именно в тот день. Тоже в четверг, когда заканчивается 5 урок, и дети начинают идти. Я его позвала, он, в общем-то, окликнулся, подошел. Я его спросила: "А что вы тут делаете?" Он говорит: "Я здесь гуляю, вы ж здесь тоже часто гуляете".

Жінка одразу ж викликала міліцію. Правоохоронці затримали чоловіка, і з'ясували: була ще одна жертва нападника - другокласниця. Їй також поталанило - ґвалтівника наполохали перехожі, дівчинка змогла втекти. Та зловмисник твердить своє: в парку просто гуляє.

Ігор Шапков, старший слідчий Конотопського РВ міліції:

- Сам затриманий свою причетність заперечує. Пояснює, що в даному місці появився лише декілька раз і для того, щоб полювати на зайців.

Правоохоронці впевнені: це не єдині жертви затриманого. Ймовірно, більшість просто соромляться звертатися до міліціянтів. Можливо, й власним батькам не кажуть. Тож психологи радять придивитися до поведінки дітей.

Тетяна Сагітова, психолог:

- Обычно у детей в этот момент пропадает или усиливается аппетит, они могут пить или не пить воду совсем. Изменяется качество сна, появляется дрожь в ручках, появляется бледность, и на фоне этой бледности - пятна на щечках.

Якщо такі ознаки є, психологи радять якнайбільше спілкуватися з дітьми. Конотопського ж насильника обстежать психіатри. Якщо визнають осудним, сяде за грати.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.