Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові судяться за нібито неправильно перевезених через кордон верблюдів

17 лютого 2012, 16:14
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 лютого 16:14

В Харкові судяться за верблюдів. Митниця позивалася до зоопарку: начебто, там порушили правила під час імпорту чотирьох тварин із Росії. Двогорбих затримали та передали тому таки звіринцеві, адже тримати більше ніде.

Звичайні двогорбі верблюди? Ні! Це - контрабанда. В зоопарку жартують: навіть нагодувати тварин, не порушивши митної зони, неможливо.

Олександр Мірза, перший заступник керівника Харківської обласної митниці:

- Вони, як об'єкт правопорушення, знаходяться під митним контролем - на відповідальному зберіганні.

Поки триває бюрократична тяганина із митницею, верблюди відчутно підросли. Годували їх увесь цей час за державні гроші.

Олександр Мірза, перший заступник керівника Харківської обласної митниці:

- Оскільки ці тварини перебувають під митним контролем зараз, митне оформлення ще не проведено в повному обсязі, не сплачені податки, відповідно, не надані дозволи контролюючих державних органів, які надаються при переміщенні через митний кордон. Таким чином, митниця змушена зараз платити ці кошти з державного бюджету.

Тепер у зоопарку півжартома побоюються: митники можуть висунути претензії, що вага і зріст тварин не відповідають вказаним у документах.

Ігор Бондаренко, керівник відділу Харківського зоопарку:

- Сейчас, вы сами видите, они прекрасно себя чувствуют, довольны всем, что они здесь получают. И растут! Они уже выросли процентов на 40 за те два месяца, что они здесь находятся.

Дві пари калмицьких верблюдів харківський зоопарк придбав у розпліднику в Астраханській області Росії. Проблеми виникли на кордоні. Поки оформлювали всі необхідні документи, минуло кілька діб. Замерзлих, зголоднілих, втомлених у дорозі двогорбих повезли одразу до зоопарку. Чиновники ж наполягають: а мали б до митниці, розмитнювати!

Олександр Мірза, перший заступник керівника Харківської обласної митниці:

- Є факт порушення митних правил. Факт порушення зафіксовано протоколом.

В суді митниця вимагала покарання за порушення - штраф. Але в цій комічній історії Феміда таки стала на бік зоопарку. Тепер верблюди - повноцінні "мешканці України". І якщо до Харкова вони приїхали дикуваті, бо майже не бачили людей, то нині починають звикати до відвідувачів і персоналу.

Ігор Бондаренко, керівник відділу Харківського зоопарку:

- А вот эта самая осторожная, видите? Она и не берет… Она только-только начинает приручаться. У них, как и любого, - у каждого свой характер. Не балуй!

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.