Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині батьки загиблої в ДТП дівчини намагаються довести провину чергового "мажора"

22 лютого 2012, 12:54
Дата ефіру/події: Середа, 22 лютого 12:54

На Луганщині в місті Первомайському вже чотири місяці батьки загиблої дівчини й покаліченого парубка намагаються добитися правди - покарати чергового мажора, котрий скоїв смертельну ДТП. Його іншомарка вдарила "Жигулі" й полетіла просто на тротуар. Шалене авто зупинилося на тілі 11-класниці Олени Смолянюк. Ученицю розітнуло навпіл, 18-річного хлопця тяжко травмувало. Він вижив, проте лишився інвалідом.

Трагедія на цьому перехресті в Первомайську сталася близько півночі. Іншомарка на шаленій швидкості зі звуковими сигналами виїжджала на головну дорогу, якою мчав "ВАЗ". Одне авто врізалося в інше. Перше зупинилося лише на тротуарі. 18-річного парубка відкинуло, і він ударився головою об стовпа. Юнак вижив, проте став інвалідом і втратив пам'ять.

Дмитро Петренко, постраждалий:

- Ты знаешь, что с тобой произошло?

- Нет, не помню. Из рассказов родственников и друзей.

На 11-класниці Олені ж авто зупинилося. При цьому, дівчину фактично розірвало навпіл. Сталося це за 25 хвилин до її 18-річчя.

Ірина Смолюнюк, мати загиблої:

- Моего ребенка напополам. Одна часть на одной - вторая на другой, и в столб. Столб согнут пополам. Свидетели подтверждают, что скорость была 120 км. Он нёсся. Мигалки выключены. Номера заклеены. Он по городу постоянно гоняет с заклеенными номерами. Пишет "свадьба", и гоняет. Все знают.

Згодом з’ясували: машиною кермував родич мера Первомайська, а в машині, начебто, був і його син. Причетність до справи високопосадовців, переконують постраждалі, гальмує розслідування. Мало того, винуватець ДТП, що вбив одну людину й покалічивши іншу, гуляє на волі. А минуло вже 4 місяці.

Ігор Чудовський, правозахисник:

- На приеме у прокурора области прозвучала четкая формулировка о необходимости применения меры пресечения - содержание под стражей. До настоящего времени вопрос не разрешен. Т.е., можно говорить о том, что милиция игнорирует распоряжение прокурора области.

Сам звинувачуваний поспілкуватися з журналістами спочатку погодився, але згодом передумав.

Данило Арсентьєв, заступник керівника відділу Луганської обласної прокуратури:

- По делу проводятся следственные действия. Предъявлены обвинения по статье 276 УПК. Поскольку он сам покалечился, то вопрос о мере пресечения будет принят по результатам расследования.

Натомість родичі загиблої дівчини й постраждалого парубка кажуть: ітимуть до останнього. Вони хочуть одного: аби мажора покарали. Якщо обласна прокуратура не реагуватиме на їхні заяви, звернуться до Генеральної. Треба буде - дійдуть до Європейського суду з прав людини.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Почему коментарии удаляете? Где свобода гласности? В какой бы форме она не проявлялась.
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.