Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Ужгороді згоріла машина Михайла Данило - скандально відомого міліціонера

29 лютого 2012, 13:54
Дата ефіру/події: Середа, 29 лютого 13:54

В Ужгороді згоріла машина працівника міліції. Наприкінці 2011-го Михайло Данило розповідав про замах на своє життя: тоді невідомий обстріляв таксі, яким їхав правоохоронець. І той випадок, і знищення свого авта Данило пов'язує зі службовою діяльністю.

Машину Михайла Данила підпалили біля будівлі адміністративного суду в Ужгороді. Тут якраз тривало засідання з приводу позову правоохоронця до своїх колег.

Михайло Данило, постраждалий:

- Під час судового засідання з'ясовувалися питання про ряд неправомірних дій з боку заступника начальника внутрішньої безпеки Закарпатської області, який, зловживаючи своїм службовим становищем, перешкоджав в моєму проходженні служби в органах внутрішніх справ.

На цих світлинах видно наслідки пожежі - перед машини згорів повністю. Експерти оцінили збитки на шість тисяч гривень.

Михайло Данило, постраждалий:

- Підозрюю, що причетним до цього злочину є співробітники внутрішньої безпеки. На місці події слідчо-оперативною групою міліції було виявлено гаманець, в якому знаходилися ключі та жетончики співробітників міліції.

Паліїв шукають, правоохоронці кажуть: їх зафіксувала камера відеоспостереження. Ужгородська прокуратура вже порушила за фактом підпалу кримінальну справу.

Богдан Угренюк, старший слідчий прокуратури м. Ужгорода:

- Порушено кримінальну справу за фактом хуліганських дій, тобто, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги за суспільство. Ведеться слідство, все що можу сказати, будуть встановлюватись і особи, які вчинили злочин, і, відповідно, мотиви їхні.

У місцевій прокуратурі це вже друга справа, де Михайло Данило фігурує як постраждалий. Наприкінці минулого року невідомий обстріляв машину, в якій їхав правоохоронець. Очільник обласної міліції ту стрілянину пояснив просто.

Віктор Русин, керівник ГУ МВС України в Закарпатській області:

- Данила одна проблема - те, що він не отримав звання капітана міліції - він хоче дуже бути капітаном міліції. Я йому присвоїв звання старшого лейтенанта, так, як положено по строку служби. Ця заява, що була - це є чистий піар, можу вам з впевненістю сказати.

А от у постраждалого міліціянта своя версія подій. Каже, це помста. Шість років тому його відділ узявся розслідувати діяльність одного з найвпливовіших на Закарпатті злочинних угруповань. Відтоді почалися неприємності.

Михайло Данило, постраждалий:

- В нас почалися безпосередньо проблеми із відділом внутрішньої безпеки. На мою думку, я це пов'язую що даний відділ вів кришування цієї групи. Мене було звільнено з органів внутрішніх справ, я сидів 3 місяці в СІЗО, я навчався в академії МВД - мене виключили з академії МВД.

Михайло Данило впевнений: це не останній замах, тож йому й надалі загрожує небезпека. Міліціянт боїться за своє життя, і просить захисту.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.