Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Євпаторія через прориви магістрального водопроводу п'яту добу живе без води

1 березня 2012, 13:55
Дата ефіру/події: Четвер, 1 березня 13:55

П'яту добу без води живе 125-тисячна Євпаторія. В місті сталася аварія на магістральному водогоні. Стара система не витримала суворих морозів, і прорвало одразу в 17 місцях. На що сподіватися мешканцям ближчим часом?

Аварійні роботи в Євпаторії тривають цілодобово. Та попри це, ліквідували сьогодні лише 6 проривів водогону з 17-ти.

Мешканець м. Євпаторії:

- Говорят, что периодически дают по часам, но я что-то не вижу эту воду, даже на второй этаж она не приходит. Все, что есть, набираем, пытаемся экономить. Ну, что делать - авария есть авария.

Цін на бутильовану воду на ринках та в магазинах не підвищують. Проте, продавці кажуть: на складах вона закінчується. Міська влада організувала підвіз води в мікрорайони. За життєдайною вологою відразу шикуються довгі черги.

Мешканка м. Євпаторії:

- Очередь видите какая. Подошла, не знаю: хватит её - не хватит…

Аварійно-ремонтні роботи ускладнює те, що в місцях проривів утворилися цілі озера. Навіть спецтехніка МНС не завжди може під'їхати до аварійного осередку.

Андрій Даниленко, Євпаторійський міський голова:

- Сложность в том, что эти места практически все заболочены, и очень сложно подойти технике.

Аби знайти шляхи подолання складної ситуації, до Криму приїхав очільник МНС.

Віктор Балога, міністр з питань надзвичайних ситуацій України:

- Основне завдання сьогодні - програма-мінімум: швиденько восстановити подачу води, а друге - до літа розпочати будівництво нового водогону. Якщо фізично водогони справляються с завданнями, то морально - ви розумієте чітко, ми з цим не справимось, і в нас дальше будуть пориви. Це вже просто вбухування коштів в землю, в ніщо.

Аби закінчити ремонтні роботи, вирішили повністю припинити подавання води на три дні. Увесь цей час "аква віту" доправлятимуть у місто автоцистернами зі всього Криму. Школи, лікарні і дитячі садки працюватимуть у скороченому режимі.

Віктор Балога, міністр з питань надзвичайних ситуацій України:

- Вчора було проведено засідання уряду, і винесено проект рішення про виділення Вам коштів, тобто, там питання стоить 48,5 мільйона грн.

Повністю відновити водопостачання в Євпаторії обіцяють протягом 4-5 днів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.