Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Дніпропетровській колонії в'язні голодують й ріжуть собі вени через жахливі умови утримання

14 березня 2012, 11:34
Дата ефіру/події: Середа, 14 березня 11:34

Заколот - у Дніпропетровській колонії. Тиждень в'язні відмовляються від їжі та ріжуть собі вени. Все - через нелюдські умови утримання. Таку інформацію поширили в ЗМІ самі засуджені: на підтвердження навіть продемонстрували відеоролик. До режимного закладу одразу виїхали фахівці з перевірками.

Засуджений (фрагмент відеоролика):

- Я - Психушка Александр Васильевич. Нахожусь здесь на протяжении года. На данный момент я здоров. Врачи на протяжении последних 6 месяцев утверждают, что я здоров. Но при этом, я нахожусь в камере с четырьмя людьми, которые болеют открытой формой туберкулеза. Прошу Вас, помогите.

Відеоролик із проханням про допомогу від в'язнів 89-ї Дніпропетровської колонії вихідними з'явився в Інтернеті, й одразу здійняв скандал. Фекалії виходять у раковину, замість скла на вікнах плівка, немає опалення, нестерпна їжа. Хворі на туберкульоз разом зі здоровими. Нелюдські умови миттєво вирушили досліджувати прокуратура, санепідемстанція, представники європейських комітетів.

Юрій Завада, перший заступник керівника управління державної пенітенціарної служби в Дніпропетровській області:

- Это немножко особая колония, вы, наверное, знаете. Здесь находится больница для туберкулезнобольных. Они выводы сделали, что здесь на базе 89-й колонии по уровню лечения и по уровню обеспечения медикаментами выше, чем больница охраны министерства здоровья.

Тисяча в'язнів, половина - хворі на туберкульоз. Спеціалізованій колонії - спеціалізоване харчування. 26 гривень щодень на одного хворого. У три з половиною рази більше, ніж на здорових. Раціон майже королівський, запевняють кухарі.

Юрій Кульман, бригадир їдальні колонії:

- Мясо, рыба, сливочное масло, молоко, каши всевозможные, борщи варим. В основном, ничего не остается, люди едят каждый день одинаково.

Від їжі ніхто не відмовляється, вен не ріже, твердить адміністрація закладу. Й акти огляду в'язнів є, і свідчення.

Олексій Радакеєв, керівник колонії №89 м. Дніпропетровська:

- Претензий со стороны осужденных администрации учреждения не поступало. Голодовки в учреждении нет, это надумано со стороны правозащитников. Таким образом пытаются влиять на администрацию с целью послабления режима содержания.

Колонія надсуворого режиму. Покарання тут відбувають за тяжкі й особливо тяжкі злочини. Окремий корпус для "довічників". Обмеження в прогулянках і зустрічах з рідними. Але все за законом, запевняють правоохоронці. На завершення зразково-показової екскурсії журналістам, нарешті, дозволяють поспілкуватися з одним із в'язнів.

Денис Батялов, голодуючий в'язень:

- Вот смотрите, чтобы никто не игнорировал, что нет порезов. Там еще сидит пять человек, таких же, как я, все вскрытые, порезанные, побитые - сидят там, вся камера в крови. Нас полностью игнорируют в наших просьбах. На ту голодовку, которую мы голодали, наш начальник обещал много чего, но не сделал ничего.

Половину терміну 24-річний засуджений уже відбув. Утім, чи витримає решту - не знає. Запевняє, бунт спровокували самі правоохоронці. Арештанти, невдоволені умовами утримання, тут під особливим наглядом. Постійні перевірки камер і вилучення особистих речей. Адміністрація ж твердить: відбирають лише заборонені предмети, приміром, мобільники. Утім, як виявилося, відшукали не всі. Як бунтівникам вдалося зняти відеоролика і викласти в Інтернет - ще мають з'ясувати. Та офіційно оголосити висновки всіх службових перевірок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.