Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Депутат Андрій Шкіль пропонує заборонити аборти в Україні

24 березня 2012, 11:15
Дата ефіру/події: Субота, 24 березня 11:15

Ні - абортам в Україні. З такою ініціативою виступив один із народних обранців. Депутат Андрій Шкіль зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект. Утім, медики проти новації, кажуть: це спричинить хвилю кримінальних абортів, а отже - збільшення кількості смертей серед жінок.

Катерині 36 років, вона щаслива мати двох синів-підлітків. Нині жінка вагітна втретє, проте вирішила зробити аборт.

Катерина, мешканка м. Києва:

- На три года, по большому счету, я выпадаю из жизни. Я занимаю сейчас руководящую должность, а вы знаете как сейчас уходят в декрет, и никто никого не ждет.

А це - Світлана, їй 24. Її малюкові нині сім місяців. Другої вагітності не планувала. Коли прийшла до клініки, почула: за медичними показниками доведеться робити аборт. Утім, жінка каже: навіть якби з ембріоном було все гаразд, плоду б усе одно позбулася, бо виховувати ще одну дитину її сім'я просто не в змозі.

Світлана, мешканка м. Києва:

- Знаєте, щоб позволити собі мати другу дитину, це треба мати нормальний доход, а так як при нашій власті - я не маю змоги працювати, бо я по догляду за дитиною. Чоловік получає дві тисячі. Як можна за ці гроші прокормити дитину?

Статистика абортів в Україні невтішна. Щонайменше, раз у житті його робили сорок відсотків жінок. Щороку позбуваються плоду 160 тисяч вагітних. Хоча останнім часом сумна статистика скорочується.

В'ячеслав Камінський, головний акушер-гінеколог МОЗ України:

- Тенденции по уменьшению количества абортов - они есть в стране, и за последние пять лет в два с половиной раза уменьшилось количество абортов. Но все равно нужно очень много в этом работать.

Є країни, в яких аборти суворо заборонені - їх прирівнюють до вбивства. Це - Індонезія, Афганістан, Сирія, Арабські Емірати, Єгипет, Венесуела. Утім, лікарі кажуть: заборона на переривання вагітності - не порятунок. Жінки йдуть до підпільних кабінетів.

В'ячеслав Камінський, головний акушер-гінеколог МОЗ України:

- Запрещение аборта приведет к совсем другим результатам, и мировой опыт был показан. Например, в Румынии был запрещен аборт, когда Чаушеску был правителем, и показатели материнской смертности были в 50 раз выше, чем в других странах, потому что начались криминальные аборты.

В Україні аборт на бажання матері дозволений, коли плодові ще немає 12-ти тижнів. До 22-х тижнів - за спеціальними показниками. Причини, які штовхають жінку на переривання вагітності різні. Найчастіше це безробіття, коли нема житла, чоловіка. Народний депутат Андрій Шкіль вважає: в такій ситуації треба діяти жорстко. Тож зареєстрував у Верховній Раді законопроект, яким пропонує заборонити робити викидні.

Андрій Шкіль, народний депутат України:

- І мусимо прийти до розуміння, що аборт - це вбивство, і з цього робити висновки, а не просто говорити, що це таке саме, що пійти до стоматолога. Лікар, даючи клятву Гіпократа, він має рятувати життя. А не вбивати, правда? Ну, от ми позбавляємо лікарів необхідності заробляти гроші, через вбивання дітей.

Утім, медики певні: жінки все одно перериватимуть вагітність, щоправда, за допомоги кримінальних абортів. А це - смертельно небезпечно.

В'ячеслав Камінський, головний акушер-гінеколог МОЗ України:

- Я категорически против абортов, и категорически против их запрещения. Мы должны на уровне государства продумать какое-то увеличение льгот для многодетных семей, возможно, увеличение садиков. Вот это как раз те вопросы, на которые должны отвечать политики, на которые должны отвечать депутаты.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Что на Шкиля некому будет работать, вот он и переживает?

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.