Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Дніпропетровщині депутату дали два роки умовно за вбивство людини

28 березня 2012, 10:12
Дата ефіру/події: Середа, 28 березня 10:12

Два роки умовно за вбивство людини. Так карають депутатів на Дніпропетровщині. 25-річного чоловіка розстріляли на порозі його власного дому. Вбивцю спочатку навіть засудили на чотирнадцять років. Та згодом судді вирішили: озброєний народний обранець приїхав додому до загиблого оборонятися, і трохи переборщив.

Причиною трагедії стала сварка Олександра із охоронцем ставка. Той попросив поїхати, адже біля водойми відпочивали поважні люди. Чоловік поїхав. Слідом за ним наглядач разом із відпочивальниками, серед яких депутат райради.

Дмитро Іонін, прокурор відділу прокуратури Дніпропетровської області:

- Депутат софіївської міськради 5 скликання в червні 2010 з хуліганських намірів на очах у малолітнього сина та родичів прицільним пострілом з переробленого під автомат Калашникова карабіну вбив мешканця села Новополільська на його подвір'ї.

Дмитро Югай, брат убитого:

- Сначала зайшов охранник з рушницею начав угрожати, начали тримать, потом начали всі остальні заходити. Брат вийшов з рушницею, сказав не заходити в двір, їдьте, хто буде заходити в двір - я стрілятиму. Той вертається до машини "Таран", бере автомат і стріляє. Сідають у машину і їдуть.

П'ятирічний син вбитого чоловіка й досі не може оговтатися від того, що тоді побачив.

Юрко, син убитого:

- Ты испугался?

- Конечно. Меня кто-то взял и понёс на огород, а они застрелились. Я пришёл - и он убитый лежал.

Від самого початку правоохоронці називали це холоднокровним вбивством. Депутата навіть засудили на чотирнадцять років позбавлення волі. Але згодом уже інший суд визнав злочин звичайним перевищенням самооборони. Депутата-стрільця відпустили. Родичі кажуть: все через свідчення дружини загиблого, якій дали грошей і придбали квартиру.

Тетяна Бойко, тітка вбитого:

- Она подписала, чтобы аппеляционный суд сильно не предъявляли им крутых мер, и она претензий не имеет. Мы говорили: не бери ничего, всё, что тебе нужно - мы не бросим.

Дмитро Югай, брат убитого:

- Суд у нас коррупцированный. Если за 2 недели до приговора меня суддя зовёт в кабинет и говорит: "Бери с них деньги, потому что всё равно будет превышение мер самообороны, и он получит условный срок".

Журналісти "Свідка" зв'язалися із захисником засудженого. Той каже: його клієнт нікого не підкуповував, а відшкодував моральні та матеріальні збитки. Також адвокат наголошує: рішення апеляційного суду цілком законне, адже загиблий мав намір застосувати зброю, але йому просто завадили.

Олег Іщенко, адвокат, телефоном:

- Потерпевший начал стрелять первым. То, что он вышел с оружием тогда, когда не требовала этого обстановка, и стрелял не воздух, а выстрел был предотвращён лицом, которым рядом находился.

Та така версія прокуратуру, на відміну від суду, не переконала. Слідчі мають намір вказати служителям Феміди на їхні помилки, і таки відправити вже екс-депутата за ґрати.

Дмитро Іонін, прокурор відділу прокуратури Дніпропетровської області:

- Невідповідність висновків суду фактичним обставинам справи, неправильним застосуванням кримінального закону та в зв'язку з невідповідністю призначеного покарання, тяжкості злочину та особі засудженого. Тому мною, як прокурором, буде подана апеляція на скасування цього вироку.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Super excited to see more of this kind of stuff onlnie.
Kan 29.09.2012, 09:17 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.