Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині вогонь знищив цілий сектор Сокальської виправної колонії № 47

29 березня 2012, 11:34
Дата ефіру/події: Четвер, 29 березня 11:34

Майже сім десятків ув'язнених довічників, і ще сотня особливо небезпечних злочинців залишилися без даху над головою. Цілий сектор Сокальської виправної колонії №47 знищив вогонь. Засуджених екстрено перевели до інших виправних установ. Про масштабну пожежу в закладі суворого режиму - сюжет наших львівських кореспондентів.

Нині на дорогах Львівщини водії спостерігали незвичне видовище: довжелезні кортежі автозаків із міліційним супроводом. Такої кількості патрульних автівок не бувало навіть під час візитів високопосадовців. Так особливо небезпечних в'язнів перевозили зі згорілої Сокальської колонії до інших установ.

Частину в'язнів розмістили у Львівському СІЗО, решту доправили до однієї з установ області. Куди - у департаменті з виконання покарань не розголошують з міркувань безпеки. Згоріла колонія працює в особливому режимі. Під час пожежі там довелося мобілізувати всі сили та викликати на підмогу спецпідрозділи швидкого реагування. Адже готуватися слід було до будь-чого.

Мирослав Демків, керівник відділу Департаменту з виконання покарань у Львівській області:

- Можливі втечі, спроби втеч. Можливі спроби захоплення заручників. Я знаю з історії радянського тюремництва, що в радянські часи була спроба замаскувати втечу шляхом підпалу.

Пожежу гасили продовж трьох годин. За цей час не було жодних ексцесів. Ніхто не постраждав. Вогнеборці запевняють: гасіння на режимному об'єкті не відрізняється від звичайного. Ускладнювали роботу вітер та дерев'яні перекриття - це сприяло швидкому поширенню вогню.

Віталій Туровцев, помічник керівника ГУ МНС у Львівській області:

- В принципі, дії по гасінню пожежі з адміністрацією не узгоджуються, тільки доступ до певних приміщень. А оскільки пожежа була на верху, особливий дозвіл в приміщенні був не потрібен, оскільки гасіння проводилося зовні.

Причини пожежі поки з'ясовують. Однак адміністрація в'язниці схиляється до версії, що лиха накоїла несправна електромережа.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.