Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Івано-Франківську вибух газу підкинув у повітря каналізаційні люки

30 березня 2012, 13:40
Дата ефіру/події: П’ятниця, 30 березня 13:40

В Івано-Франківську вибухнув газ. За словами свідків, струсонуло так, що аж позривало каналізаційні люки. МНСівці та газовики запевняють: причин для паніки немає.

Вибух стався серед білого дня. Раптово. Ані запаху газу, ані полум'я, тільки чавунні люки раптом злетіли в повітря. На щастя, нікого не зачепило.

Мешканка м. Івано-Франківська:

- Підняло, бачите - ось один люк, там - другий, а третій - аж кришка перелетіла через оцей пліт. Я перше подумала, що то ці будівельники щось зробили, бо вони там якраз стіну збивали. Я подумала, що, може, або зачепили щось, або не знаю.

За якийсь час на місце прибули МНСівці та газовики. Роблять заміри і констатують: газу вже менше, йде він хвилями. І запевняють, обстежать усе: і підвали, і мережі.

Василь Мацалак, керівник Івано-Франківського МВ МНС:

- Вибух стався внаслідок витоку газу в каналізаційні канали, які розташовані поблизу будинку номер 32 на вул. Набережна. Зірвано три люки каналізаційних отворів, на місці працюють газоаварійна служба, рятувальна служба, причина вибуху встановлюється.

За якийсь час свій висновок оприлюднили й газовики. Вони стверджують: витік газу стався через тріщину в трубі, яка утворилася внаслідок температурних коливань.

Ігор Височанський, головний інженер Івано-Франківськгазу:

- Ми мали недавно мінус тридцять градусів. Відповідно, промерзання ґрунту було суттєвим, потім мали потепління, і внаслідок таких змін температурних умов і, враховуючи фізичні властивості сталі, ми припускаємо, що такий факт міг мати місце.

Вже сьогодні працівники газової служби полагодили тріснуту трубу та відновили газопостачання.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.