Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 20 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Полтавщині розкрили скоєне 10 років тому вбивство

31 березня 2012, 12:34
Дата ефіру/події: Субота, 31 березня 12:34

Давнє вбивство розкрили на Полтавщині: там один селянин зарубав іншого. І свідків, і доказів у слідства вистачало - бракувало тільки головного фігуранта - підозрюваного. Він роками переховувався в Молдові, та уникнути відповідальності так і не зміг.

Січневий вечір 2002 року. Тоді 18-річна дівчина востаннє бачила свого батька. Того дня разом зі старшим братом пішли в гості до сусідки. Дорослі спілкувалися за чаркою, діти гралися. Невдовзі до компанії приєднався ще один односелець. Та в будинку гостем виявився небажаним.

Свідок:

- Потом вони випивали, випивали, в них почалася сварка, його почали виганяти і закрили двері. А він почав двері вибивати. Потім він вибив двері, а папка взяв топор і вдарив його пару разів по спині.  

Діти кинулися додому, господиня до міліції. Та коли на місце примчали оперативники - убивця втік. Загальнонаціональний, а потім міжнародний розшук - за кілька місяців і перша інформація про підозрюваного.

Максим Плаховський, керівник Миргородського МВ міліції: 

- В ходе дальнейших мероприятий нами совместно с уголовным розыском Полтавской области были получены данные о том, что он скрывается на территории государства Молдовы, так как он выходец из этого государства.

 Утім вистежити і затримати молдованина не вдавалося тривалі десять років. Чоловік постійно змінював міста, працював неофіційно на будівництвах, із рідними майже не спілкувався.

Свідок:

- Він нам телефонував раза три, двічі мабуть гроші висилав і все, а потім вже не дзвонив.  

Коли втікача нарешті затримали, українським правоохоронцям знову довелося чекати. Три місяці екстрадиції і головний фіґурант справи нарешті розповідає свою версію подій.

Затриманий:

 

- Соседка нас позвала в гости. И мы шли вечером к ней домой. И нас догнал этот Блавнев, и у него была неполная бутылка водки, он прицепился, чтобы вместе распивали. И он сразу стал кричать, что я вас тут сразу перережу. И у меня другого шанса не было, то я взяв топор и ударил.  

Дванадцять ударів нарахували на тілі загиблого експерти. Тож оборона чи жорстоке вбивство - ще має вирішити суд. Процесу нині чекає і сам затриманий, адже запевняє - у тому, що впіймають, не сумнівався.

Затриманий:

 

- Я все равно ждал этот момент. Я вижу какого-то милиционера - то уже трушусь, то уже знаю, что душа уже…

До місця, де полишив родину, чоловік нарешті повернувся. Утім, вже дорослі діти наврядчи побачать батька, якому таки доведеться відповісти за свій давній злочин.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.