Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через вибух на львівському переробному заводі п'ять чоловік опинились в реанімації

5 квітня 2012, 10:32
Дата ефіру/події: Четвер, 5 квітня 10:32

П'ятеро людей постраждало внаслідок вибуху на одному зі львівських переробних заводів. Усіх ушпиталили з опіками - пацієнти в тяжкому стані в реанімації. Що спричинило лихо - з'ясовують правоохоронці. Прокуратура вже порушила кримінальну справу.

Рвонуло посеред робочого дня в одному з цехів, де пресували порожні балончики з-під дезодорантів. Гучні вибухи почув головний інженер підприємства - він негайно наказав знеструмити приміщення і викликав еменесівців та швидку.

Юрій Романов, головний інженер підприємства з переробки металу:

- Я сидів в кабінеті в себе і я почув таких 5 хлопків. Я фактично нічого не бачив, я вже вийшов сюди, коли в мене в кабінеті замигало світло. Я зразу сказав черговому електрику, щоб обезточити об’єкт. Зразу об’єкт був обезточений і побачив тут 5 чоловік, які були вибігли сюди на траву і були в обшарпаному, обсмаленому стані.

П'ятьох постраждалих робітників поклали до реанімації. Лікарі кажуть - їхній стан тяжкий. В усіх чоловіків - опіковий шок. Двох із них - із найбільшими ураженнями, впродовж двох діб літаком доправлять до Києва, для лікування у столичному опіковому центрі. Зараз їх під'єднали до апаратів штучного вентилювання легенів, і медики лише чекають, аби стан пацієнтів стабілізувався.

Георгій Козинець, головний комбустіолог МОЗ України:

- Это больные, которые получили ожоги от 25 до 70 процентов поверхности тела. Плюс больные имеют термо-ингаляционную травму. То есть у них еще есть отравление продуктами горения.

Після вибуху спалахнула пожежа, яку вогнеборці загасили впродовж 20-ти хвилин. Причини вибуху поки що невідомі, утім у еменесівців уже є пріоритетна версія. На їхню думку, могли зайнятися залишки газоповітряної суміші з балончиків з-під дезодоранту.

Павло Василенко, керівник відділу ГУ МНС у Львівській області:

- Міг відбутися витік самого його вмісту і від стискання і надлишкового тиску відбутися їх спалах, або це вже людський фактор - у приміщенні, де накопичились певні, концентрація цих парів з цих дезодорантів - тобто могла відбутися якась іскра або необережне поводження з вогнем.

Підприємство збирає кольорові та чорні метали. Тут їх пресують і доправляють на українські переробні заводи. Чи було  порушення правил безпеки під час робіт - з'ясовує прокуратура. 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.