Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині раніше судимий втягнув неповнолітніх до криміналу

7 квітня 2012, 13:24
Дата ефіру/події: Субота, 7 квітня 13:24

Майже місяць волинські правоохоронці шукали крадіїв, котрі оббирали дачні будиночки. За цей час із заявами до правоохоронних органів звернулося десятеро постраждалих. Люди стверджували: їх обкрадали лише вночі і забирали все, що потрапляло на очі. Навіть посуд. Згодом стало відомо: пострахом є неповнолітні. А ініціатором їхніх "подвигів" - чоловік з кримінальним минулим.

Більшість цих цегляних будиночків під Луцьком на сімох замках. Хвіртки окремих навіть обтягнуті колючим дротом. Та дачних грабіжників це не зупинило.

Олександр Стернічук, кореспондент:

 Як правило, діяли зловмисники - ось в оцій зоні приватних дач. Вона найдалі від дороги і не охороняється собаками. Що садиба порожня, банді сповіщав великий амбарний замок на дверях. Далі "працювали" за звиклою схемою: били скло і пробиралися у середину.

Микола з дружиною Інною від крадіїв постраждали першими.

Микола, постраждалий: 

Тут в мене влізли, витягли вікно. Мішок цукру забрали, я якраз привіз. Бритву, дезодорант - то теж позабирали, а потім викинули на дворі. А я ранком думаю, що так собаки гавкають?  Встаю. Глядь через вікно - лазять там. Я відкриваю вікно і кажу: ану, жінко давай рушницю зараз я вас…а вони через забор і хода.

Та повернулися любителі легкої наживи менш, ніж за тиждень. По сусідству із Миколиною ділянкою обікрали підсобне приміщення -  винесли добра на 5,5 тисяч гривень. 

Олександр Басалик, керівник Ківерецького РВ міліції:

В ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до скоєння даних злочинів причетний раніше судимий громадянин , який раніше відбував покарання за розбій. У свою злочинну діяльність втягнув племінника і 13-річного друга племінника.

Лиходіїв правоохоронці вирішили "брати" на гарячому, тож довелося кілька ночей просидіти в засідках. Удача їм усміхнулась, коли трійця пішла на черговий кримінал.

В'ячеслав Шип, слідчий  Ківерецького РВ міліції: 

З собою носили молотки, монтировки. Вскривали де шифер, де замки на дверях, забирали, в основному, телевізори, газонокосарки, електропроводку знімали - усе, що було пов'язано з електротоварами. Дані речі вони частково збували у Луцьку на ринку, інші вилучені і знаходяться у нас і будуть повернуті власникам.

Натхненник кримінальних подвигів - 30-річний Михайло. Чоловік розповідає - дітвору з собою брав як помічників: пролазити в шпарини, куди дорослому - годі!

Затриманий:

Чотири місяці назад я звільнився. Получав 100-200 гривень - не вистачало. Співмешканка набрала в борг у магазині півтори тисячі, більше не хотіли писати. Прийшлося мені таким чином піти…

Тепер доведеться відповідати. За фактом крадіжок порушена кримінальна справа, інша на стадії впровадження - за втягування в злочинну діяльність неповнолітніх. 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.