Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дорогу спецавтомобілям: у Рівному штрафували невихованих водіїв

10 квітня 2012, 10:31
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 квітня 10:31

У Рівному штрафували тих, хто не пропускає пожежної машини. Державтоінспектори спільно з рятувальниками виїхали на вулиці міста - показати, наскільки водії виховані.

Людмила Усик, кореспондентка:

Найпроблемніше, кажуть рівненські рятувальники, виїхати з пожежної частини. Вона розташована поблизу місцевого ринку, де завжди людно та багато машин.

Кілька секунд - і перша перешкода. Біля базару повно транспорту. У час пік тут і легковикові складно проїхати, про пожежну техніку - годі й казати.

Та тиснява - то не єдина завада водіям спецавтівок. Навіть за увімкненої сирени дорогою рівненські водії поступаються не завжди.

Микола Прокопчук, керівник підрозділу ГУ МНС у Рівненській області:

Під час слідування пожежно-рятувальних підрозділів є такі випадки, що водії ігнорують ці автомобілі, а від цього в свою чергу залежить життя громадян.

Рейд центром міста це ще раз підтвердив. Ось чоловік, що майже пролетів на перехресті. Пояснює - не побачив і не почув сирени. А її рятувальники вмикають задовго до переходу чи перетину вулиць.

Сергій, водій:

Я не побачив, бо там машини, які зупинились на сигнал - із-за тих машин я не побачив. І був таке місце, що і не зупинитись - або він мене бив би або шо. На середині дороги, якби став би, то було б ще хуже. Я вже не міг нічого зробити.

Водія зупинили інспектори ДАЇ та склали протокола.

Юрій Нагорнюк сім років кермує пожежною машиною. У складних дорожніх ситуаціях бував часто. Найбільше його дивує впертість водіїв, що не поступаються дорогою.

Юрій Нагорнюк, водій-еменесівець:

Під'їжджаючи до перехрестя, не зменшив швидкість. Що він мав зробити, подивитись - чи немає ніяких автомобілів, не їде. Просто пролетів через перехрестя.

Водієві, який не пропустив  машини з сиреною та мигавками, загрожує штраф на півтисячі гривень, кажуть інспектори. А найбільше за таке порушення водій може викласти 680 гривень. Утім головне, аби кермувалники розуміли, що для тих, хто чекає на рятувальників, дорога кожна секунда. 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.