Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

МНСівці Києва готуються до великих церковних свят

10 квітня 2012, 10:43
Дата ефіру/події: Вівторок, 10 квітня 10:43

Наприкінці березня сталася пожежа у Свято-Преображенському соборі на Одещині. Вогонь знищив півтисячі квадратних метрів. Дивом під час пожежі ніхто не постраждав. Навіть вдалося врятувати більшу частину церковного приладдя.

- Палає купол церкви.

Такі займання - жахіття для МНСівців. Надто напередодні великих церковних свят. Тож не яйця та паски турбують рятувальників у Великдень, а безпека людей. Бо йтимуть вони до храмів добу цілими юрбами.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Зайнятися у церкві може абсолютно все, не дивлячись на те, що дерев'яних їх практично не залишилося, чого не скажеш про начиння - воно таки вогню боїться.

Олег Костюченко, старший інспектор Деснянського РУ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- На території і в примщенні релігійниї установ застосовується оздоба, що включає в себе іконостас, ікони, і вони виконані з дерев’яних матеріалів, пофарбовані лакокрасочними матеріалами і вони дуже пожено-небезпечні.

Ну і як же без свічок. Їх запалюють тисячами. Один непевний рух - і може зайнятися одяг. Убезпечитися від подібних ситуацій прагнуть рятувальники. Напередодні Христового Воскресіння пішли інспектувати церкви Деснянського району столиці. Разом з ними і "Свідок". Перший у переліку - Свято-Троїцький собор на Троєщині. Площа споруди величезна. Іконостас - дерев'яний. Утім, засобів подолання пожежі небагато. Здебільшого вогнегасники. Де вони розташовані - відають працівники собору.

- Огнетушитель идем, ищем.

А ось у Храмі святих мучеників Адріана та Наталі спеціального приладдя більше. На вулиці є навіть щит з конусом, лопатою та ломом. А всередині будівлі будочка із вогнегасниками, рукавом та профілактичними листівками.

Утім, взірцевим виявися Храм Преподобного Миколи Святоші біля станції метро Лісова.

Протоієрей Павло Барщик, настоятель Храму Преподобного Миколи Святоші:

- Вот щиток, выключение всего света по храму, вот у нас отопление всего пола, все значки, номера телефонов, выхода все открытые стараемся держать во время больших праздников.

Це окрім планів евакуації, вогнегасників і досвідченого в протипожежній безпеці персоналу.

- Господь оберегает, но человек сам не должен плошать.

От і рятувальники на вищі сили не сподіваються. Від можливого лиха оберігатимуть вірян усі вихідні - від суботи до вівторка.

В'ячеслав Васюк, заступник керівника Деснянського РУ Держтехногенбезпеки м. Києва:

- Біля кожної церкви виставляються, чергує інженерно-інспекторський склад, який контролює безпосередньо на місці і не дай бог виникнення НС, який першочергово вживатиме заходів реагування на пожежу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.