Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Лівії триває знущання з українських полонених

12 квітня 2012, 10:58
Дата ефіру/події: Четвер, 12 квітня 10:58

Звільнили полонених українців, яких вісім місяців протримали в Лівії - таку інформацію поширили деякі ЗМІ. Та міністерство закордонних справ цю новину, нажаль, спростувало. Бранці досі перебувають під арештом і чекають на рішення суду. 16-го квітня має відбутися вже третє засідання. Родичі ж підсудних бояться, що живими вони їх не побачать.

Посібництво Муамарові Кадафі, колишньому лівійському лідерові, спроба збити натівські літаки та заколот - такі звинувачення висунули 24-ом українцям у далекій африканській державі. За гратами вони вже вісім місяців, але судити їх почали лише в квітні. Родичі бояться найгіршого.

Людмила Лаврухина, дружина полоненого:

Но вот после заседания суда мы вдруг узнаем, что им такое страшное обвинение предъявили, о котором, это нас, конечно повергло всех в ужас и до такой степени все расстроены.

Чоловік Людмили - пенсіонер, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС. Поїхав у Лівію, аби заробити. Але замість грошей опинився в полоні. У таку саму ситуацію потрапив і батько Катерини. Наприкінці червня 2011 влаштувався на роботу інженером у російсько-лівійську компанію, яка видобуває нафту. Але в серпні торік усіх заарештували.

Катерина Баранова, дочка полоненого:

Мы, родственники задержанных, надеялись на то, что причиной произошедшего является, ну, какое-то недоразумение, что в любом случае, вопрос об освобождении наших родных и близких - это вопрос времени, но с началом судебных тяжб наши ожидания приобрели характер отчаяния.

Що нині з їхніми рідними, люди не знають. Та й МЗС України про теперішню ситуацію з полоненими не інформує. Про суперечливість та невизначеність подій свідчить те, що минулого тижня просто так лівійська сторона відпустила додому кількох одеситів.

Максим Шадров, колишній полонений:

Меня вообще не посольские вытащили оттуда. Меня вообще просто командиры дивизии, там у них самый главный есть. Вот он просто, я ему понравился, я не знаю. Вот вначале он мою жену выпустил. Потом меня выпустил. Они сами в шоке были, что меня отпускают, понимаете.

Причин такого рішення Максим не знає. Тож непередбачуваність нової лівійської влади лише лякає. Адже незрозумілі навіть критерії, за якими людей визнаватимуть винними. Як не зрозуміло й те, що чекає на наших співвітчизників після вироку. 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.