Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Даниїл Черненко, 7 років, діагноз - злоякісна пухлина кісткового мозку, потрібно 15 тисяч євро

13 квітня 2012, 20:17
Дата ефіру/події: П’ятниця, 13 квітня 20:17

Урятувати  дитину, якій не спроможна допомогти українська медицина. В селищі Нових Санжарах на Полтавщині батьки й односельці борються за життя семирічного Данилка. Хлопчикові з багатодітної сім'ї поставили діагноз - злоякісна пухлина кісткового мозку. Мюнхенські медики готові прооперувати малюка, та родина не в змозі оплатити рахунок.

- Оце я тоже зробив!

Найбільше семирічний Даня любить виготовляти поробки і гратися з маленькою сестричкою. Хоча такі дитячі забави йому даються нелегко. Минулої осені в хлопчика почала боліти спина. Діагноз лікарів батьків шокував.

Оксана Черненко, мати хворого хлопчика:

Київ ставив один діагноз, Москва інший. Пройшло майже 3 тижні, поки остаточно було виставлено діагноз геліопластома, 4 стадія злоякісності. Пухлина дуже велика.

У столичному онкоцентрі хлопчика прооперували. Але лікарям удалося видалити лише частину пухлини.

Юрій Швачка, сімейний лікар:

Це пухлина спинного мозку, яка знаходиться в шийному відділі хребта. Це складно виконати цю операцію, тому ця операція виконується тільки в даному випадку в Германії.

Прийняти Данилка готова Мюнхенська клініка. Німецькі лікарі обіцяють допомогти, однак за умови, що операцію зроблять не пізніше початку травня. Доти сім'ї Данилка треба знайти тридцять тисяч євро. Збирати потрібну суму взялися всім селищем. У крамницях, церквах, на базарах стояли скриньки для пожертв. Гроші приносили навіть пенсіонери з сусідніх сіл. Наталя допомагає родині відшукати кошти на операцію. Каже - небайдужих виявилося багато.

Наталя Євсюкова, друг родини:

Ходили, стукали в усі двері, куда можна було постукати. Передавали гроші навчальні заклади. Дитячі садочки. Навіть найменші школи, де десять чоловік педколективу і 20 діточок могло бути в цій школі, але вони передавали п'ятсот гривень, тисячу.

Однак завдяки таким зусиллям зібрати вдалося тільки половину суми. Ще п'ятнадцять тисяч євро родині взяти просто ніде. До того ж нині Даниїла лікують дорогими препаратами. І раз на місяць малий проходить курс хіміотерапії. Щоби підтримати хлопчика, його навідують друзі з дитячого садка.

Світлана Левицька, завідувачка дитсадка:

В кінці травня у нас буде випускний в старшій групі. Я думаю, що він прийде до нас і піде в перший клас. Данилко повинен жити! Повинен бути щасливим, він прекрасний розумний хлопчик.

А поки його долю вирішують дорослі, Даня вчиться грі на скрипці. Вірить - коли видужає, обов'язково стане музикантом. 

Оксана Черненко (мама) (099) 012-17-68

Банківська карта Приватбанк 4405 8850 1730 8229

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.