Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві пожежні навчають вчителів та школярів

18 квітня 2012, 11:54
Дата ефіру/події: Середа, 18 квітня 11:54

У столиці на проспекті Перемоги горіла школа. Полум'я спалахнуло, коли людей у приміщенні вже не було. Утім, після цього інциденту пожежники вирішили нагадати і вчителям, і учням правила поведінки в разі займання.

Спалахнуло на третьому поверсі близько п'ятої години вечора. В цей час у будівлі були лише охоронці. Вони й викликали пожежників. Коли приїхали рятувальники, вже добре горіло. За попередньою інформацією, зайнялося старе дерев'яне перекриття.

Андрій Онищенко, заступник керівника відділу ГУ МНС у м. Києві:

- Про причини та збитки від данної пожежі вираховує експертна група, слідчо-дослідна лабораторія також встановлює причини. 

А поки згорілу будівлю реконструюють. До іншого навчального закладу також завітали пожежники.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Дим та полум'я у школі, на щастя, не справжні. Сьогодні у ролі пожеників себе змогли спробувати як учні, так і вчителі.

У навчальному закладі рятувальники проводять уроки правил поводження з вогнем. Діти й самі розповідають про займання, які бачили за свої дев'ять років.

Володимир, учень гімназії №153:

- В моїх сусідів була пожежа, тому що дорослий чоловік вийшов на вулицю , коли він курив сигару і оставив у свої кімнаті.

Школярам-початківцям - теоретичні знання. Викладачам - практичні. В холі напускають театрального диму. А вчителі показують, як реагуватимуть, коли раптом пожежа буде справжньою. Спочатку тривога.

- Объявляю сигнал тревоги! Пожар!

Далі  - гасять пожежу.

- Тушит.

Учитель фізкультури Сергій зізнається - вогнегасника тримав у руках уперше в житті, однак тепер вивчив, як ним користуватися.

Сергій Юрченко, вчитель фізкультури гімназії №153:

- Потрібно не підходити дуже близько до плям'я, відстань повинна будти не більше ніж півметра, потрібно зірвати чеку, направити шланг і нажати на вогнегасник.

Далі дітей евакуюють надвір, там старшокласники також вчаться приборкувати полум'я. Щоправда, деякі не надто вдоволені - вогнегасники забруднили костюми.

Андрій, учень гімназії №153:

- Действительно очень жалко костюм, но профессия супер, чувствую себя человеком.

Пожежники проводять уроки у школах щороку. Вчать дітей, як поводитися, аби не займалося. А коли лихо таки сталося й вогонь спалахнув, то малюки чітко запам'ятали - куди телефонувати.

- 101, 101, 101.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.