Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

ДАІ у Києві провела рейд з вилучення фальшивих спецперепусток

19 квітня 2012, 10:46
Дата ефіру/події: Четвер, 19 квітня 10:46

ДАІ взялася до порушників, що паркуються у смузі руху громадського транспорту. У столиці вона є лише на одній вулиці - Саксаганського. Згідно з правилами, їхати нею та зупинятися на ній автомобілістам категорично заборонено. З березня за паркування там навіть збільшили штраф - до шестисот вісімдесяти гривень. Чи впливає це на водіїв?

Ірина Винокурова:

- Ось так виглядає смуга для руху громадського транспорту, коли поруч немає ДАІвців. Рухатись нею зовсім нереально через щільно припарковані автівки.

Водії не зважають ані на лінії на асфальті, ані на дорожні знаки. І це коли автівкам не те що паркуватися - заїжджати на смугу заборонено.

- Я понимаю что конечно же нельзя парковаться в таких местах, но здесь находится поликлиника и мне просто негде припарковаться в других местах, все забито, очень сложно с этим.

- Ну на две секунды, а есть где-то место запарковаться?

А така ситуація, коли тут пильнують правоохоронці. На смузі для громадського транспорту автівок майже немає. Утім порушники таки трапляються. Кермувальник цієї машини поставив її просто на дорозі. Щоправда, завбачливо поклав записку з номером свого мобільного. На нього і зателефонував інспектор ДАІ.

- Штраф згідно статті 121 кодексу про адміністративні правопорушення в розмірір від 510 до 680 гривень. На даний момент який ви штрф обрали?

- 510.

Водій виправдовується: зупинився саме тут лише на хвилину, і лише тому, що більше ніде.

Іван, водій:

- А де тут припаркуватися? Розумієте, якщо були б якісь місця для паркування тут, якщо я міг би це зробити, ось наприклад ви бачите, стоять усі ці машини? Тут дійсно можна стати на якесь з цих місць, але я дуже ризикую своїм автомобілем, коли я буду відїзджати.

Водій оцього Мерседеса також зупинився на смузі для громадського транспорту, а коли побачив авто правоохоронців - поїхав. Натомість Субару взагалі нікого не боїться - мчить і не зважає на патрульну машину. Інспектори його зупинили, втім після короткої розмови - чомусь відпустили. Мовляв, обмежилися профілактичною розмовою.

А це вже бульвар Лесі Українки. Тут ДАІвці пильнують водіїв, що клеять на лобове скло різні перепустки, які мають надавати їхнім власникам певні привілеї. Кілька хвилин - і є перший порушник. Кермувальниця Мерседеса представницького класу не хоче навіть розмовляти з патрульними. За кілька хвилин з'являється її охоронець, який після спілкування з вартовими таки знімає та віддає перепустку.

Олександр Ковалевський, заступник керівника відділу ДАІ м.Києва:

- Читаємо: Верховна Рада України, перепустка 2009 року, наголошую, сьогодні 2012 рік, написано коротко: всюди. На сьогоднішній день немає жодного нормативного акту, який передбачає використання так званих перепусток будь-яких організацій, установ і підприємств. Тому дана перепустка буде вилучена.

У столичній ДАІ вже зібрали цілу колекцію таких папірців. Лише від початку року їх вилучили майже 500. І з кожним місяцем водіїв з цими псевдодокументами - меншає. Бо замість привілеїв на дорозі вони лише зайвий раз привертають увагу ДАІвців.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.