Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині мати звинувачує лікарів у загибелі новонародженої

20 квітня 2012, 11:04
Дата ефіру/події: П’ятниця, 20 квітня 11:04

Черговий медичний скандал спалахнув на Львівщині. Мешканка Борислава звинувачує у смерті свого немовляти лікарів місцевого пологового будинку. Жінка стверджує: вони впродовж трьох днів не вживали заходів, хоча в неї відійшли води та почалися перейми. Дитя, на думку матері, страждало від кисневого голодування й народилося з енцефалопатією, від якої померло.

Пані Наталя з нетерпінням чекала народження донечки. Так коли нарешті немовля з'явилося на світ - жінка не почула його крику.

Наталя Білик, постраждала:

Я питаю хто був на родзалі - чому дитя не плаче? Я не чую плачу дитини, що сталося, що вона не плаче? Ніхто мені нічого не сказав.

Дівчинка, яку назвали Марією-Анастасією, померла через шість днів після народження. Увесь цей час була в комі - життя підтримувала апаратура. Згідно з результатами розтину - занапастили крихітку кисневе голодування та зневоднення, які спричинили тяжкі порушення в нервовій системі. Жінка переконана - донечка з'явилася б на світ здоровою, якби лікарі Бориславського пологового будинку вчасно допомогли. Наталя стверджує - в неї відійшли води і кровило, а ніхто на це не зважав.

Наталя Білик, постраждала:

Мені принесла акушерка пеленчасті пеленочки, вони порізані там, і підкладали мені, щоб бачити, чи відходять води, чи не відходять. Це було так зроблено 2 рази. І вона була вологою.  І коли я піднімалася з крісла гінекологічного, в мене пішли кров'яні виділення, знаєте, кусками. Я звернулася до Романа Миколайовича, кажу, Роман Миколайович, щось кровить, виходить, я не знаю, що це. е нічого, це так має бути.

Впродовж трьох днів Наталя благала персонал допомогти їй розродитися. Врешті-решт переїхала до іншого - Стрийського -будинку, де немовля й з'явилося на світ. Лікар, якого жінка звинувачує в недбальстві, запевняє - у пацієнтки пологи не починалися й води не відходили. Каже, за станом породіллі ретельно стежив медперсонал.

Роман Ігнатишин, лікар-акушер Бориславської міської лікарні:

Акушерка відповіла категорично, що жодних виділень не було. Акушерка дала пояснення, відповідно вона була контролером тих виділень і всього решту. Крім того, був черговий лікар, який так само пильнував за власне виділеннями. Ще раз кажу, жінка в цілком нормальному стані без родової діяльності, без відходження вод, із здоровою дитиною поїхала в Стрий.

Черговий лікар, він же керівник Бориславської міської лікарні, каже - оглядав Наталю. Її стан не викликав занепокоєння.

Василь Кочержат, керівник Бориславської міської лікарні:

На момент контакту лікаря і пацієнтки, в той момент так - серцебиття було нормальне, рухи були нормальні, вона не знаходилася в родах і почувала себе добре.

Хто насправді винен у смерті дитини і чи винен - з'ясовує спеціально створена комісія при Львівському обласному управлінні охорони здоров'я.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.