Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Школяру відірвало руку у Вінниці

21 квітня 2012, 13:42
Дата ефіру/події: Субота, 21 квітня 13:42

У Вінниці троє підлітків мало не загинули внаслідок вибуху саморобного пристрою. Юні хіміки вирішили власноруч виготовити небезпечну суміш. Вона здетонувала просто в руках одного з них. Хлопець утратив п'ясть руки. Із травмами різного ступеня тяжкості  до лікарні потрапили всі троє школярів.

Троє приятелів вирішили на практиці перевірити інформацію, яку знайшли у всесвітній мережі.  Хлопці змішали лише три  речовини у пластиковій пляшці й пішли випробовувати "іграшку". За гаражами біля будинку підпалили її, і за якусь мить пролунав вибух. Найбільше дісталося чотирнадцятирічному Дмитрові. Свідки інциденту, надаючи постраждалому першу медичну допомогу, одразу навіть не помітили двох інших.

Олександр Уладовський, свідок:

Ми його сюда вивели. Він начав тіряти сознаніє. Я почав його приводити в чувство. Щоб він не впав без сознанія, вивели сюди і начали мотати йому руки. Бо з правої руки тоже кров текла, но були рвані рани. Але були фалангі всі руки на місці. А ліва рука - то була роздроблена так, наче знутрі хтось розірвав її. От ми її перемотали. Приїхала скора. Ми його положили на кушетку в скору. А я зайшов туди і начав збирати фаланги руки. Пальці, і шкіру, і сухожилля. Зібрав і віддав скорій. А потом вже побачив, що кроме нього пострадавші ще два хлопця.  

Усіх трьох школярів з травмами рук, облич та очей відвезли до обласної лікарні. Дмитрові довелося ампутувати ліву п'ясть.

Сергій Антонець, заввідділу Вінницької дитячої обласної лікарні:

На даний момент дитина знаходиться в реанімаційному відділенні. Стан дитини стабільний. Дитина в свідомості. Відповідає на всі питання. Скарг майже не пред'являє. Дитина буде отримувати перев'язки після рани. Антибіотикотерапію, відновлювальну терапію. Ну, і в подальшому, звичайно, дитині предстоїть протезування пошкодженої кінцівки.

В інших хлопців травми очей та опіки. Нині вони хоча і в шоковому, але задовільному стані. З яких речовин приятелі змайстрували бомбу, експерти не кажуть - аби не спонукати інших до експериментів. Лише розповіли, що все для створення вибухівки можна придбати в аптеці й без будь-якого папірця.

Сергій Сокирян, керівник Замостянського РВ міліції:

На даний час проводиться перевірка. Встановлюються місця, де вони виготовили. Ну, можу сказати, що кримінал в їх діях пока не вбачається. Проводиться перевірка, і  вже по рішенню, по закінченню перевірки буде прийнято рішення в порядку статті 97 КПК України. 

Всі постраждалі добре навчаються у школі й дуже захоплюються хімією. Тож що саме спонукало дітей до небезпечної забави - досліди чи просто хлопчача цікавість - не можуть сказати ані рідні, ані вчителі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.