Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Харків'яни вимагають розслідування ДТП за участі мажорки

25 квітня 2012, 11:27
Дата ефіру/події: Середа, 25 квітня 11:27

Близько півсотні харків'ян вийшли на центральну площу міста. Їхня вимога - об'єктивне розслідування справи про ДТП за участі доньки депутата Христини Рожанської. Автопригода сталася десять днів тому на проспекті Леніна. Шкода під керуванням 19-річної студентки на пішохідному переході збила жінку. Постраждала весь цей час у реанімації.

ДТП сталася в центрі Харкова, у людному місці. На відеозапису з камер спостереження видно, як біла Шкода на швидкості вивертає на проспект Леніна - там саме зеброю дорогу переходить жінка. Авто навіть не гальмує.

Артем, свідок:

- Услышал крики, выбежал на улицу, смотрю - лежит женщина, много людей начало собираться. Первым делом взял телефон, позвонил 103.

Свідки кажуть - автомобіль проїхав на червоне світло, після аварії - зник. А от ДАЇвці наполягають - водійка чекала на них недалеко від місця пригоди.

Олег Никоненко, старший інспектор відділу ДАІ м. Харкова:

- Слід зазначити, що водій з місця пригоди не зникла. Первоначальна інформація була надана невірно. На слідуючому перехресті знаходився автомобіль Шкода, також там був водій даного транспортного засобу, жінка 93 року народження.

Заява правоохоронців обурила громадськість Харкова. На форумах в інтернеті обговорюють аварію. За номером машини дізналися - при кермі була донька депутата Харківської райради - Христина Рожанська. Проти свавілля багатіїв на дорогах люди вийшли на пікет на центральний майдан міста. Вони вимагають об'єктивного розслідування цієї та інших ДТП за участі впливових людей або їхніх родичів.

Олексій, учасник пікету:

- Чтобы провели нормальное расследование по закону, даже если она ждала ГАИ, она могла у себя дома ждать, она должна была оказать помощь. То есть я хочу, чтобы ее привлекли за неоказание помощи, за то, что она скрылась с места преступления, это открытый подлый циничный беспредел.

В обласній прокуратурі кажуть - проти доньки депутата вже порушили кримінальну справу. Дев'ятнадцятирічна студентка перебуває на підписці про невиїзд. Нині дівчина в лікарні.

Марина Яловенко, заступник керівника управління Харківської обласної прокуратури:

- Розслідування обставин злочину здійснюється без будь-якого тиску на слідчого або на прокурора, який забезпечує нагляд, прокуратура Харкіської області забезпечить об'єктивне розіслідування обставин злочину та прийняття у справі законного рішення.

Зв'язатися з самою Христиною Рожанською або з її родичами нам не вдалося. Та в інтернеті з'явилося повідомлення, нібито від дівчини, де вона запевняє, що за свій вчинок готова відповісти.

Сайт:

- Поверьте, жить с этим не то, что сложно, а невозможно... И я никуда не уезжала, я потеряла сознание, и парень удержал руль. Я стояла дальше... Лучше бы меня так, чем я...(Из сообщения в сети Интернет).

Родичі постраждалої жінки спілкуватися на камеру не хочуть. Кажуть, в Ірини перелам стегна і черепно-мізкова травма. Їй видалили селезінку. До тями після аварії вона починає приходити лише тепер.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.