Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині спіймали дует шахраїв

25 квітня 2012, 12:07
Дата ефіру/події: Середа, 25 квітня 12:07

Шахраїв упіймали на Волині. Чоловіки гастролювали Україною та крали гроші. Чужі гривні, долари та євро просто зникали поміж спритних пальців, варто було злодюжкам тільки потримати банкноти в руках. Вивести лиходіїв на чисту воду допоміг далекобійник із Білорусі.

Вони зустрілися біля села Свидників. 39-річний кермувальник фури Олександр, котрий прямував до Бреста, зупинився на АЗС, заправитися. Уже було сідав до кабіни, як раптом побачив під причепом гаманця. Та тільки-но взяв портмоне до рук, як ніби з-під землі виринув ще один охочий перевірити його вміст.

Ігор Дорохольський, керівник сектору Ковельського МВ міліції:

- Давай поділимося! Як так сталося? Мовляв, так і так… Скільки там грошей? Працюють люди на жадібність. І, відповідно, у ході того процесу людина втратила не тільки те, що ще не знайшла, а й свої 300 доларів.

Суть фокусу проста. До двох людей, які нібито знайшли чуже, підходить третя особа. Називається власником гаманця і навіть переказує, що лежить у його відділеннях. Однак суму грошей називає вдвічі більшу. Спантеличена жертва вивертає кишені із власними коштами, пояснюючи, що чужого не брала. Лиходій бере все для перерахунку, а потім повертає власникові. Попередньо, щоправда, затискає поміж пальцями кілька банкнот. Помітити втрату майже неможливо.

Андрій Владимир, керівник сектору ДАІ Волинської області:

- Інформація про скоєння шахрайства відносно іноземця надійшла до працівників ДАІ від інших учасників дорожнього руху. Фактично, незадовго в поле зору інспекторів потрапив автомобіль ВАЗ 2109, який підпадав під орієнтування. Під час зупинки водій не виконав вимоги, що, в свою чергу, ще раз підтверджувало, що особи, які керують даним автомобілем, причетні до скоєння злочину.

Шахраїв вдалося зупинити лише після півгодинної гонитви. З`ясували - кримінальний дует родом з Чернігівщини, спільно почав працювати рік тому. Молодший чолов'яга досі проблем із законом не мав, а от старший його колега - авторитет ще той. Кілька разів сидів за розбій.

Валерій, затриманий:  

- В борьбе все средства хороши - как говорил товариш Сталин. Инсцинировать можно все, что угодно, а окончательная цель - превыше всего.

За фактом шахрайства порушена кримінальна справа, триває слідство. Міліціянти підозрюють, жертв у чернігівського тандему - щонайменше кілька десятків. Адже чоловіки, фактично, встигли відзначитися чи не в кожній області.

Олександр Никитюк, заступник керівника УМВС України у Волинській області:

- При сьогоднішній скруті, при сьогоднішній економічній ситуації гроші на дорозі так просто не валяються. Ніхто їх не викидає, ніхто не може згубити. І якщо лежить гаманець чи певна сума грошей, то краще її обійти і не звертати на це увагу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.