Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Житомирщині пограбували церковну касу

26 квітня 2012, 10:32
Дата ефіру/події: Четвер, 26 квітня 10:32

Подати води подорожнім - святий обов'язок, вважала літня жінка з села Потіївки на Житомирщині. Саме так і зробила. Та спраглі, натомість, пограбували стареньку - забрали церковну касу, якою опікувалася бідолашна.

Марія Мартиненко - церковна касирка. Зберігала гроші Потіївського храму. Сейфом була старенька електропічка. Жінка й не помітила, як її невеличку скарбницю пограбувала компанія ромів, що зайшла до оселі напитися води.

Марія Мартиненко, церковна касирка:

- У веранді, і я там, і вони там. І нікуди не ходила. Ну гляділа тако їх.

Провівши гостей, бабуся увійшла до будинку й одразу помітила безлад.

Марія Мартиненко, церковна касирка:

- Я замітила, що вони розкидали подушки. То я догадалась, що вони шукали. Як я лапнула, вроді лежать гроші. Як тоді витягую - газета.

Жінка одразу кинулася до священика. Саме святий отець провів розслідування, розпитав сусідів і з`ясував, на якому авті приїжджали злодії.

Отець Василь:

- Я перетелефонував. Сказав прикмети машини. Перекрили виїзди і їх у малині затримали. Тих циган, які відвідали нашого касира.

Віктор Норик - інспектор Малинського відділу ДАІ:

- Перебуваючи на чергуванні, отримав орієнтування, що в селі Потіївка невідомі на авто скоїли крадіжку церковної каси. Десь через півгодини я помітив авто темного кольору зі сторони Потіївки.

Затримані стверджують - їхали торгувати, про крадіжки - ані сном, ні духом.

Затриманий:

- Торговали. Вот курточки, тапки, костюмчики.

- Тобто ви нікого не грабували?

- Да, да. Гаишник остановил и в райотдел.

Тепер на спритників чекає розслідування й суд. Тим часом берегтися таких гастролерів укотре застерігають і в міліції, і в церкві. 

Отець Василь:

- Сьогодні шахраїв хватає. А люди потрібно щоб знали. Були обережні. Бо по своїй простоті привикли довіряти, допомагати. Так, як і в нашому випадку. Попросила людина води напиться. Вона хотіла їй чаю нагріть, а вони і касу церковну забрали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.