Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині міліція тисне на свідка згвалтування, вигорожуючи винуватця

5 травня 2012, 10:10
Дата ефіру/події: Субота, 5 травня 10:10

На Волині батько 17-річного хлопця переймається розслідуванням кримінальної справи, в котрій фігурує його син. І не як підозрюваний - як свідок. Ідеться про нічне зґвалтування неповнолітньої в селі Бихові. Дівчина була хлопцевою пасією, тож спершу районні правоохоронці резонно подумали, що злочин скоїв кавалер. Та згодом картина кардинально змінилася: знайшли справжнього лиходія. Але міліція й далі тисне на школяра.

Їй заледве шістнадцять, однак у парі з Вадимом Наталя вже два роки. Ніякого сексу, каже, лише квіти, зустрічі й прогулянки. Усе перекреслили відвідини сільського клубу. Хлопець умить перетворився на замовника злочину, дівчина - на жертву. Мовляв, за дорученням Вадима місцеві хлопці провчили школярку за те, що не взяла в залицяльника букета.

Образливо, бо ніколи в житті я б цього нікому не побажав. Навіть найгіршому ворогові.

Самого факту наруги дівчина не заперечує, однак твердить - до інциденту її хлопець непричетний. Неподобство чинив 19-річний односелець Анатолій.

Наталя, постраждала:

- Там він був тільки один, я чула лише його голос. Все. Я можу сказати, що це - він. Хочу, щоби було по справедливості.

- То це один чоловік, ви його знаєте, не знаєте?

- Я взнала по голосу. 

Міліціянти відреаґували: ґвалтівника-нападника затримали, але в коло підозрюваних вписали і залицяльника дівчини - Вадима.

Вадим, свідок: 

 - Я прибіг подивитися, що там, і  бачу Наташу. Вона була без свідомості, без куртки, вся холодна, тремтіла. Я зразу зняв свою куртку, вдягнув на неї. 

Відтоді минуло понад місяць. Але пояснення слідчим Вадим пише по сьогодні. Батько юнака потерпає - чи це не робота адвоката затриманого, який прагне перекласти вину на іншого. Адже ґвалтівника, у якого ніби-то психічні розлади, вже випустили.

Сергій, мешканець с. Бихова:

- В наш час все можливо, а я цього побоююся.

- Що робить міліція?

- Їздить. Дуже часто. Разів до десяти приїжджали і одне й те саме до нього. Пішла потім чутка, що буде адвокат говорити, що малий вдарив, бо є синці на тілі.

Світлана Іванівна, мати постраждалої: 

Казали мені раніше, що у нього є довідка. Що ви нічого не доб'єтеся. Ходили, просили, гроші пропонували, щоб ми заяву забрали, простили йому.

На такі закиди районна міліція реаґує стримано. У справі, мовляв, підозрюваний тільки один, і він не шкільного віку. Але натепер на волі, бо внесли заставу - 34 тисячі. Вадим - лише свідок.

Ярослав Хрупчик, керівник сектору Любешівського РВ міліції: 

Безпосередньо на нього ні вона нічого не стверджує, ні підозр немає.

Тобто, фігурує одна людина?

- Так. Як порушувалася справа, як затримувалася особа, як пред'являлось звинувачення за статтею 153  ч.2 - так і все залишається. 

Батькові 17-річного парубка міліція радить заспокоїтися. Каже, численні пояснення, що їх вимагають від хлопця, то звична справа в таких випадках. Та чоловік стоїть на своєму. Каже, якщо вартові ладу не припинять тероризувати школяра, шукатиме правди в столиці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.