Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Двоє підлітків з Шостки загинули у недобудованому будинку

5 травня 2012, 11:11
Дата ефіру/події: Субота, 5 травня 11:11

Трагедія на побаченні. У Шостці двоє підлітків милувалися зоряним небом на 9-му поверсі недозведеного будинку. Та раптом зірвалися вниз разом із залізобетонною плитою. Дівчина померла одразу, за життя хлопця більше доби боролися медики, але марно.

Юлія Зайцева, кореспондентка:

Цьому довгобуду вже понад 20 років. Він мав стати житлом для сотні родин, але покинутий, без охорони, без паркану, ніби магніт приваблював місцевих підлітків. Для двох з них - закоханої пари -  він став могилою. 

Милуватися зоряним небом 16-річні закохані забралися на останній поверх, влаштувалися на краю прірви. Кликали до себе і друзів, але ті відмовилися - залишилися на лавці. Раптом вони почули гуркіт і за якусь мить донизу полетіла залізобетонна плита. Разом із нею впали й закохані школярі. 

Приятель загиблих:

Услышали треск, мы думали, они скинули, може, шо-то, но потом как-то сразу стартанули, побежали. Я подбегаю быстрей: Андрей, Андрей, он сначала чуть-чуть стонал, потом говорит, типа, где Лера? Где Лерочка, спрашивает.

Дівчина померла ще до приїзду медиків, хлопця з тяжкими травмами ушпиталили.

Олег Штогрин, керівник Шосткинської районної лікарні:

- Вкрай важкому стані, з комбінованою політравмою, проводились всі заходи. Був забезпечений і препаратами, і кровозамінниками, але, нажаль, мали місце травми, не сумісні з життям.

Правоохоронці з’ясовують усі обставини трагедії і те, хто має відповідати за убезпечення незавершеного будівництва. За таке  недбальство власникові загрожуватиме до 5 років ув'язнення.

Олександр Ємельяненко, керівник Шосткинського МВ міліції:

- Встановлюється круг осіб, кому належить дана будівля, а також хто повинен був слідкувати за даною будівлею, щоб не допустити падіння дітей.

Зводити багатоповерхівку почав ще на початку 90-х завод хімреактивів. Утім нині це підприємство саме в руїнах. Міська ж влада брати його на свій баланс не поспішає. Каже, фінансувати добудову або, принаймні, безпеку - надто дорого.

Віктор Пустовіт, заступник Шосткинського міського голови:

- Ограждение безопасности, это все должно быть сделано за счет застройщика, мы не имеем таких средств на сегодня, чтобы можно было эти работы выполнять.

Тепер у місті  з півдесятка таких "заморожених" будинків. В будь-якому з них може статися така ж трагедія.

Ольга Бежевець, мати загиблої дівчинки:

- Сколько там изнасилований, убивств всяких, и все это молчалось, покамест не случился этот случай с моими детьми такой. Пожалуйста, закройте его, я не хочу, чтобы матери, отцы страдали так, как буду страдать я.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.