Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Харкові обвалився 100-річний будинок, загинула людина

10 травня 2012, 11:00
Дата ефіру/події: Четвер, 10 травня 11:00

Будинок обвалився в центрі Харкова, одна людина загинула. Надзвичайна подія сталася ввечері. Останні п'ятнадцять років у столітній будівлі ніхто не жив. Місцеві мешканці давно просили її знести, але чиновники запевняли, що боятися нічого.

Світлана Тергалинська, мешканка м. Харкова:

- Мы вышли на лестницу, мы сначала не поняли, отчего хлопок, пыль, запах вот такой гари, как сажи, а потом, получается, когда мы вышли на лестницу, мы видим, что это разрушение.

Двоповерхівка - її звели ще за царських часів - завалилася напередодні пізно ввечері. Будівля стояла буквально за метр від тієї, де мешкає Світлана.

Світлана Тергалинська, мешканка м. Харкова:

- У нас дом сдетонировал, такое впечатление, что, знаете, вот зазор был. Не просто трусило, а вот так вот.

Сусідство з аварійним будинком місцевих турбувало давно. Двоповерхівку розселили ще п'ятнадцять років тому, знести її посадовці лише обіцяли.

Ніна Гончаренко, керівник дільниці КП Жилкомсервіс:

Этот дом по Октябрьской революции, 5 отселен. Все документы направлены на имя директора. Сейчас решается вопрос о дальнейшей судьбе данного дома. И скорее всего, что будет снос этого дома.

Нічна пригода забрала життя молодика. Він вибіг із сусіднього будинку на крики людей. Цієї миті на чоловіка впала купа цегли. З собаками та тепловізором рятувальники обстежили всі руїни - в споруді часто бачили волоцюг. Та інших постраждалих не знайшли.

Дмитро Чайка, головний спеціаліст прес-центру ГУ МНС в Харківській області:

- Были документы, которые утверждали, что все конструкции были устойчивы и они не угрожали дальнейшему обрушению, однако по словам очевидцев люди видели, как некто занимался разбором этих конструкций и растаскивали кирпичи.

Коли повністю розберуть завали - чиновники поки сказати не можуть.

Роман Нехорошков, керівник Департаменту житлового господарства Харківської міськради:

- Поскольку есть определенные технологические решения, как разбирать, для того чтобы не было никаких нарушений, мы оформляем документы, для того чтобы уже окончательно этот дом был снесен.

У якому стані сусідня столітня будівля - також ще належить з'ясувати. Чиновник каже - видимих пошкоджень немає, і найімовірніше люди зможуть у неї повернутися.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.