Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 16 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Україні перевіряють стан каруселей

11 травня 2012, 11:11
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 травня 11:11

В Україні готуються до літнього сезону: чиновники вкрай занепокоєні станом атракціонів у парках відпочинку. Адже нещодавні перевірки виявили півтисячі порушень норм експлуатації. До відповідальності притягнули 50-тьох власників каруселей.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Каруселі, американські гірки приносять купу задоволення як дітям, так і їх батькам. Але щоразу, купуючи квиток, ви ризикуєте своїм здоров'ям, а навіть і життям.

В усьому світі на атракціонах травмуються та навіть гинуть люди. Україна - не виняток. Тільки за останні чотири  роки у вітчизняних парках відпочинку втратили життя дев'ятеро людей.

У грудні 2011-го троє дітей впали з каруселі. Не витримав трос.

Свідок:

Ну просто, вот карусель. Она поднималась вверх и упала вниз.

І щоразу в трагічних випадках власники парків розваг своєї вини воліють не бачити.

Працівниця парку розваг:

Ничего не произошло, кто вам сказал, что что-то произошло?

Цьогоріч експерти перевіряють каруселі й знову розповідають про численні порушення. Та ані атракціонів, ані охочих до гострих вражень не меншає.

Анатолій, мешканець м.Києва:

Приятно і дитині отдихнуть, і нам прийти. Клас!

Ольга, мешканка м. Києва:

- Ну страшно, конечно, а что делать? Если я его не пущу, то он вырастет трусом.

Раїса, мешканка м. Києва:

- Это, конечно, металлолом. Но я его сюда не пускаю, а на батуте - пускаю. Но люди же работают, им надо заработать. А кто думает об этом? Наше государство? Кто-нибудь думает об этом? Но то, что это уже небезопасно. Сколько лет? Сколько этот парк существует - сколько и существуют эти атракционы. Понимаете? А дети ж хотят кататься!

Власники каруселей у київському Гідропарку також запевняють - усе цілком безпечно, атракціони справні й їх перевірили спеціалісти.

Олександр Литвинов, представник власника атракціонів:

- Приедет вообще новый аттракцион с Италии. Вообще, в планах все обновить и за 2-3 года будут все идеально новые. Здесь еще все до 10 лет атракционы: 6-7 лет, 2-3 года. Десяти лет еще ни одному нету.

Але коли бачиш під багатотонними каруселями підставки з цегли і дощок, оголені дроти і розетки на землі - впевненість починає розвіюватися. Тож правники рекомендують, щоби хоч якось захистити себе - не поспішайте викидати квитка. У разі нещастя - він може бути доказом у суді.

Григорій Лопатін, правознавець:

- Квиток на атракціон - це є докумнет, який підтверджує, що між людиною, яка зайшла на атракціон, і власником атракціону склалися цивільно-правові відносини.

Хоча експерти зазначають - інколи в травмах на атракціонах винні самі відвідувачі. Навмисне розгойдують кабінки, на ходу розстібують паски безпеки, а інколи  просто стрибають з каруселі. У таких випадках люди можуть нарікати хіба що самі на себе.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.