Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Сумщині дощова вода збивала людей з ніг

11 травня 2012, 11:24
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 травня 11:24

Цунамі по-сумському: злива перетворилася на справжнє стихійне лихо для невеликого села. Ставок біля Руднівки швидко переповнився дощовою водою і стрімкий потік перелився через дамбу. На своєму шляху він зносив людей, машини та дачні будиночки.

Юлія Зайцева, кореспондентка: 

Такої зливи місцеві жителі не бачили ніколи. За лічені хвилини вода почала збивати людей з ніг. За дві години не витримала й дамба.

Злива, а за нею і град прийшли в селище, розташоване в низині, несподівано. За мить єдина дорога перетворилася на стрімкий гірський потік.

Тетяна Олефіренко, постраждала:

- Ми ж хотіли виїхати, а воно сразу ринуло і не дало нам виїхати. Минут 5-7 пройшло, а в машині вже була вода, бистро пішла вода в гору, давай якось вибираться, шоб дойти до хати до своєї. Нас несло і закривало з головой, несла вода, ми не держались ногами, сильна течія і донесло нас до той хати і зачепилися.

Швидко заповнювався водою і сусідній ставок. Від житлових будинків його відгороджує старий насип. Дамба витримала, але потік перекотився через неї й ринув на будинки, паркани та автівки.

Василь Михайлович, постраждалий:

- Попливла вона, я за нею, вона - не остановишь, і мене туди під воду, то вище, то ниже. Еле-еле сам за забор уцепився.

Подекуди рівень води сягав 2-х метрів заввишки.

Олена Ткаленко, постраждала:

Отак води, мулом отак накрило всю. Це страшне, що тут робилося. Не можна було встояти. Я впала і його потягла за собою, викарабкувалися на бугорок.

Першими на людське лихо відгукнулися правоохоронці.

В'ячеслав Драновський, керівник Сумського РВ міліції:

- Была оказана помощь людям, которые были с маленькими детьми в зоне бедствия, предоставили транспорт, вывезли их в город. Те машины, которые возможно было вытащить, машины эти были эвакуированы, сегодня наши сотрудники продолжают здесь работать.

Тепер люди чекають на допомогу від влади - бодай відремонтувати єдину дорогу, але поки представники адміністрації  до постраждалих не приїздили. Про компенсацію втраченої городини, вщент змитої  водою, селяни навіть не мріють, збирають інший врожай.

- Був у дворі, отам лежав у канавке, з вечора хлюпався ще.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.