Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові міліціянти тягли з храму літню жінку за руки та ноги

11 травня 2012, 11:47
Дата ефіру/події: П’ятниця, 11 травня 11:47

У центрі скандалу опинилися львівські міліціянти. Правоохоронці тягли літню жінку за руки та ноги з храму. Хотіли доправити селянку до відділку за торгівлю на стихійному ринку. І неабияк переборщили - вважають правозахисники.

Любов Дмитрашко приїхала із села до Львова, щоби підзаробити продажем м'яса на стихійному ринку. Але потрапила в поле зору міліціянтів - ті запропонувати піти до відділку для складання протоколу через незаконну торгівлю. Жінка відмовилася, схопила торби та й рушила в бік зупинки автобуса. Дорогою зайшла до церкви.

Любов Дмитрашко, постраждала:

- Я  від них пішла ще з відтам, з того місця, де я продавала, а в церкву я вже не тікала. Бо я пішла, бо мені вже було дуже погано, мені вже так було погано. Я думаю, зайду в церкву, хай мені, ну, зайду, віддихну чи води ликнути.

Міліціянти попрямували слідом і теж зайшли до храму. Стали чекати, поки жінка оговтається. Та терпець швидко увірвався.

Любов Дмитрашко, постраждала:

- Я сиділа, внизу, на, як сказати, де підвищення для священників, і він підійшов і каже: - Ну, що, ти йдеш з нами чи нє? Я кажу: - Нє, не йду. І він мене взяв, каже: - Ах так! - І взяв за руки і став тягнути. Тут же став тягнути.

Що було далі - видно на ось цих кадрах з камер відеоспостереження, встановлених у храмі. Міліціянти тягнуть жінку за руки по підлозі. Вона опирається, та сили нерівні - четверо чоловіків не панькаються з літньою жінкою і, звичайно, перемагають. Селянка написала скаргу до прокуратури. Там дії правоохоронців проаналізували і порушень закону в них не знайшли. Щоправда, одного з вартових ладу покарали за те, що був не у формі.

Ігор Мельничук, заступник прокурора Личаківського району м.Львова:

- Було проведено службову перевірку, за наслідками якої одного з тих працівників міліції було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, він в службовий час перебував не в форменому одязі.

Пані Люба порушила закон, торгуючи за межами ринку, зазначають правозахисники. Проте дії правоохоронців, зауважують, були не співставні з її провиною.

Олег Мицик, правозахисник:

- В діях жінки очевидно, що на певному етапі є непокора вимогам працівників міліції, але, зважаючи на місце, де це вчинено - храм господній - дії міліції є явно неадекватними.

Такої самої думки і керівництво Львівської міліції. Тож призначено службову перевірку.

Олександр Рудяк, керівник ГУ МВС України у Львівській області:

- Ну, неадекватні міри! Міри затримання, міри доставки громадянина повинні бути адекватні діям громадянина.

Тим часом у міліції на пані Любу склали адмінпротокол за непокору правоохоронцям. Як доказ використали те саме відео із храму. Отже принижена жінка, імовірно, ще й заплатить штраф.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Переступили через все существующие понятия и законы. Позор
Street 11.05.2012, 13:09 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.