Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як не стати жертвою квартирних аферистів

15 травня 2012, 11:21
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 травня 11:21

Поки ви перебуваете у лікарні, вашу квартиру, можливо, вже продають. Саме так вчинили з киянкою, котра здала свою оселю у найм. Аферисти прорахували усе, встигли й документи підробити.

Тридцятирічна киянка, хазяйка двокімнатної квартири на столичній Лівобережці, віддала в найм кімнату.

- Жінка не боялася пускати квартиранта, тому що це близький родич подруги.

Та довіряла чоловікові дарма. Він знайшов паспорт власниці житла, вклеїв туди знімка родички та пішов інстанціями збирати документи на квартиру.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Ходили і в БТІ, і в організації, отримали, ну, звичайно, в суд вони не навжились іди просити довідку, тому деякі документи вони підробили.

Весь пакет документів був на руках у ділків уже через три місяці. Вони знайшли покупців і розпочали процес купівлі-продажу. Завадив випадок.

Олена Василяка, помічник керівника Дніпровського РУ міліції м. Києва:

- Нотаріус, коли оформляла документи, у неї викликало сумнів рішення суду, що дана особа є власницею цієї квартири, вона вийшла в іншу кімнату і зателефонувала в суд, Там з'ясувалось, що такого судді немає.

Досвідчена нотаріус зрозуміла - в її офісі шахраї. Вони перенесла зустріч з ними на інший день. Й одразу зателефонувала на 102.

- Дві особи затримані, третій перебуває в розшуку.

Тепер розшукують найспритнішого - п'ятдесятирічного чоловіка. Він уже раз відбував покарання за аналогічний злочин. І тепер йому загрожує до дванадцяти років ув'язнення. До речі, справжня власниця житла про оборудку навіть не здогадувалася. Вона місяцями лежала в лікарні, бо хворіє на туберкульоз. Фахівці ж із нерухомості нарікають - такі квартирні афери нині в Україні не рідкість.

Анатолій Топал, експерт із нерухомості:

- Не все скрупулезно относятся к своим обязанностям, поэтому то, что нотариус оказалась бдительной и проверила, это на сегодняшний день больше редкость, чем правило.

Усім, хто планує придбати нерухомість, ріелтори радять зважати на три чинники. Ціна - зазвичай шахраї демпінгують: пропонують купити метри на 10-15 відсотків дешевше. Доручення на продаж - саме цей документ фальсифікують найчастіше, і справжні господарі, як правило, не здогадуються, що їхнє житло збувають. Метушня навколо об'єкта - насторожіться, якщо вас змушують придбати оселю якнайшвидше і продавці відмовляються працювати з вашими експертами. До речі, про експертів. Звертатися до них не обов'язково. Утім, тільки досвідчені ріелтори можуть перевірити - що за історія у квартири, яка вас зацікавила. Й послуги їхні недешеві.

Анатолій Топал, експерт із нерухомості:

- Человек рискует сотнями тысяч гривен, миллионами, при этом заплатить какую-то долю, которая составляет одну сотую от возможных потерь, или 2 сотых, 3, заплатить для того, что покажут камни, не готовы! Поэтому у нас рай для мошенников, я говорю - рай, Клондайк для мошенников.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.