Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київська ДАІ намагається попередити ДТП за допомоги "розумних" переходів

16 травня 2012, 11:28
Дата ефіру/події: Середа, 16 травня 11:28

Розумний перехід з'явився на Київщині: щойно на нього ступає людина, яскраве табло закликає водіїв зупинитися. Поки він такий один в Україні.

Вітчизняні кермувальники змушують ДАЇвців креативити. Зокрема, через бум наїздів на пішоходів. 

Ігор Турчин, керівник ВДАІ Києво-Святошинського району:

- На территории Киево-Святошинского района Киевской области с начала года совершено 43 ДТП с участием пешеходов, 7 из которых погибли в результате ДТП.

Тому тут перехожих вирішили візуалізувати.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Українських водіїв вирішили привчати до дисципліни ще одним способом: не бачите знаків - добре, зебри - добре, то хоч табло побачте.

На цій зебрі, за поворотом від Великої Кільцевої до міста Вишневого, тільки цьогоріч ледь не втратили життя шестеро пішоходів. З неї й розпочали зміни. Звичайний нерегульований перехід перетворився на високотехнологічний. 

Ігор Турчин, керівник ВДАІ Києво-Святошинського району:

- Европа уже почти перешла на такие инфотабло, ну там маленькие знаки информационные загораются, ну мы решили их немного увеличить.

Галогенові лампочки великого українського табло вмикаються, коли людина тільки ступає на бордюр перед зеброю. Й мерехтять увесь час, поки пішохід простує нею. Датчики руху вмонтовані просто у фарбу на асфальті. Фахівці запевняють - вони витривалі, не зруйнують їх і великогабаритні авта. Цей перехід унікальний. Єдиний - не тільки на Київщині, а й в Україні. І зробили його місцеві Кулібіни.

- Одни из наших умельцев района.

І встановили всю конструкцію задарма. Користувачі, тобто пішоходи, про новацію відгукуються скептично.

Ірина, пішохід:

- Наверное, в какой-то степени, наверное, поможет, но здесь переход страшновастенький, машины, бывает, иногда не останавливаются. 

Олександр, пішохід:

- Якось не звернув уваги, вважаю, що воно полєзно, дійсно потрібно.

Олександр, пішохід:

- Для порядочных водителей оно как дополнительный стимул, а водителям, которым наплевать, им как было наплевать, так и будет.

У водіїв реакція бурхливіша. Більшість новинку оцінили.

Іван, водій:

- Обращаю внимание: увага срабатывает, помогает.

Віктор, водій:

- Не обратил внимания, потому что я здесь езжу постоянно и уже привык к одному и тому же. Днем его не видно абсолютно, а ночью, думаю, поможет.

А дехто навіть і поради винахідникам дав.

Любов, водійка:

- Мне кажется, цвет неудачный, может, его надо каким-то зеленым, может каким-то более ярким, потому что в такое хорошее освещение оно такое мерцающее, еле видно.

Чи буде користь з цього розумного пішоходу - стане відомо десь через місяць. Коли ДАЇвці проведуть черговий моніторинг аварійності.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Работая в 20-ти метрах от этого пешеходного перехода, могу сказать точно, каждый день происходит несколько аварийных ситуаций с участием пешеходов. Прошлым летом на глазах сбили женщину на смерть, я считаю, что на таком участке дороги лучше бы стоял светофор... "Разумный" переход поставили больше недели назад, особых изменений в движении транспорта не заметно, водители как раньше не останавливаются, а сам "разумный" работает с перебоями или же не реагирует на пешеходов вообще.
Ольга 17.05.2012, 12:54 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.