Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Донеччині школяр впав у занедбану шахту

17 травня 2012, 10:52
Дата ефіру/події: Четвер, 17 травня 10:52

На Донеччині хлопчик ледь не загинув через забавки. Школярі гралися на території закритої шахти, коли раптом один із них провалився у вентиляційний отвір копальні.

Занедбана шахта була одним з улюблених місць, де 12-річний Антон разом із друзями проводили дозвілля. Та два дні тому через ці забавки ледь не втратив життя. Хлопчик не помітив відкритого отвору й упав. Його приятелі не одразу звернулися по допомогу - боялися, що їх лаятимуть батьки. Адже ті не знали, де гралися діти.

Олександра Рудь, сусідка:

Это дело случая, что так случилось, никогда его никуда не пускали, от надо было, тем более, он не сам ушел, он попросился: позвонил маме на работу: - Мама, можно я пойду к Саше?

До прибуття рятувальників школяр пробув у вентиляційному отворі майже чотири години. Аби дістатися дитини - МНСівцям довелося спуститися на 15-метрову глибину.

Сергій Міщенко, керівник Торезького МВ МНС:

Выехали туда отделения ВГСЧ, но до приезда горнорабочими и шахтерами шахты им. Киселева, они спустились вниз, ребенок был привязан к доске и с помощью спасательных веревок был поднят наверх.

Хлопця в тяжкому стані одразу доправили до лікарні Тореза. Звідти - до Донецького нейрохірургічного центру. Лікарі роблять усе можливе, аби врятувати Антонові життя.

Анатолій Кардаш, головний нейрохірург Донецької області:

Перелом основания черепа. Это очень опасно. Чем чреват этот перелом? Прежде всего инфицированием. То есть трещина идёт через носовые пазухи и оттуда может проникнуть в полость черепа и закончится все менингитом.

Шахту імені Кисельова, де сталася трагедія, закрили ще 1989-го. Вона входить до складу держпідприємства "Торезантрацит". Там журналістів запевнили, що вхід до вентиляційної шахти був закритий металевими гратами. Нині прокуратура й міліція з’ясовують: було недбальство керівництва вугледобувного підприємства, чи то нещасний випадок.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.