Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині через удар блискавки загинула дівчина

18 травня 2012, 10:59
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 травня 10:59

Буревії, шквальний вітер та грози. Вже кілька день в Україні вирує негода. На Рівненщині вітер під час грози зірвав дахи з майже сорока житлових будинків та господарських споруд. Пошкоджено і покриття сільської школи. Є й людські жертви. В Острозькому районі через удар блискавки загинула дівчина.

Трагедія сталася в селі Оженині. 18-річна Катерина разом з меншим братом Ярославом на полі пасли худобу. Гроза почалась миттєво, тож від зливи вони заховались під ковдрою. Саме в неї й влучила блискавка.

- Вони сиділи двох разом з мобілками.

 Дівчина загинула миттєво, а шокований побаченим підліток устиг добігти до села. І це на обпечених ногах. Люди викликали швидку і хлопця з термічним ушкодженням 20 відсотків поверхні тіла в тяжкому стані доправили до реанімації.

Михайло Гуцал, лікар Острозької районної лікарні:

- Він був у свідомості.

- А щось говорив?

- Що пасли корови. Лежала під одіялом мобілка, спрацювала, і сестра його загинула, а він остався живий.

Користуватися телефоном під час грози вкрай небезпечно - нагадують рятувальники. Як і ховатися від блискавки під парасолями та поодинокими деревами.

Володимир Заверуха, керівник Острозького РВ МНС: 

- Найбільш вразливими є дерева, такі, як дуб, тополя, сосна, ялинка. Менш вразливими є верба та клен. Відомо також, що практично не влучає блискавка у кущі. Виключаємо телефон. Якщо є металеві предмети, тобто велосипед, залишаємо його за декілька метрів,  якщо є коса чи сапка, те ж саме.

Шквальний вітер завдав чималої шкоди мешканцям села Ремчиці Сарненського району. Там зірвало дахи з майже сорока житлових будинків та господарських споруд. Пошкоджено також покриття місцевої школи. Обсяги шкоди та сума збитків поки невідомі. І через блискавку в області сталося кілька пожеж.

Дмитро Мельник, співробітник відділу ТУ МНС у Рівненській області:

- Одна пожежа трапилася в місті Рівне. Ще дві пожежі в Зарічненському районі в селі Борове та селі Перекалля. В першому випадку горів будинок на три сім'ї. Рятувальників вчасно повідомили. Вогнеборці прибули на місце і загасили полум'я. Горіла покрівля будівлі 140 метрів квадратних.

Для захисту будівель від небесного струму рятувальники радять не нехтувати спорудженням  громовідхильників. Вони приймають удар на себе і відводять розряд у землю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.