Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 17 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Одещині прорвав каналізаційний колектор

18 травня 2012, 11:20
Дата ефіру/події: П’ятниця, 18 травня 11:20

Екологічна катастрофа на Одещині. В Овідіопільському районі прорвав колектор. Тони фекалій ринули в річку Барабойку, яка впадає в Чорне море. Курортний сезон в одному з найбільших селищ області Грибівці під загрозою зриву.

Фонтани з фекалій б'ють у селі Барабої вже кілька днів. Комунальники працюють майже цілодобово, але щойно залатають одну ділянку труби, як прориває інша.

Олена Пишна, мешканка с. Барабоя:

- Уже больше двух лет, как у нас рвут трубы. Здесь канализация течет в речку, оно же все пахнет и опять же питьевая вода, она же рядом, рядом колодцы питьевой воды, и это всё, эти фекалии попадают, оно же впитывается в землю.

Люди тепер бояться брати воду з колодязів. Ситуацію погіршує й те, що Барабойка впадає в Чорне море. За час аварії тони нечистот уже досягли його акваторії. Екологи попереджають - бездіяльність у вирішенні цього питання веде до зриву курортного сезону.

Валерій Осипов, керівник Південноукраїнського екологічного союзу:

До моря, до моря и до Грибовки примерно 6,200, я сегодня посмотрел по карте, это, будем говорить, где-то часа через два вот эти фекалии - они уже будут в Черном море. Представьте себе, какая концентрация всей этой гадости впадает в море.

Екологи вже звернулись до обласної СЕС з проханням перевірити воду. Також написали скарги до прокуратури щодо забруднення річки. Але кардинально змінити ситуацію поки не можливо, кажуть можновладці. Трубам понад сто років. За цей час їх ніхто не міняв, тільки латали.

Віктор Білоциценко, заступник голови Овідіопільської райдержадміністрації: 

То, что осталось, сейчас откачивается, вырезаются плохие участки сетей, трубы вырезаются. Вот стоит машина уже с новыми трубами, и так, участками, будем менять.

Але сільській голова наполягає - проблему потрібно залагоджувати повною заміною труб, а не частковою.

Віталій Кушко, Барабойський сільський голова:

- Его не ремонтировать, а менять полностью надо, так как он уже себя изжил, он эксплуатируется с 64-го года и постоянные порывы. То есть нужны капитальные вложения на полностью его реконструкцию.

Та скільки селянам чекати на нову каналізацію - сказати ніхто не може.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.