Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Породілля померла при загадкових обставинах в Одесі

19 травня 2012, 11:03
Дата ефіру/події: Субота, 19 травня 11:03

Черговий медичний скандал. В Одесі 33-річна жінка померла одразу після пологів. Її батьки певні - причина загибелі їхньої доньки - недбальство лікарів. Та медики стверджують: породілля потрапила до них у тяжкому стані - вони зробили все, що змогли.

Юлію Латій поховали сьогодні вранці. Родичі та друзі й досі не ймуть віри тому, що сталося. 

Ганна Другаля, подруга померлої:

У неё не было предвестников, ни что там у неё не будет ребенка, она ходила, вещички стирала, гладила.

Сергій Смолянко, друг померлої:

Она оставалась веселая, радостная, наоборот, была рада, что ещё один ребенок, что Бог наградил её ещё раз.

Юля мала народити наприкінці травня. Та п'ятнадцятого числа удосвіта відчула - з плодом щось не так. Разом із чоловіком рушила до пологового будинку пішки, бо заклад на сусідній вулиці. Упродовж вагітності жінка почувалася добре, тому жодних побоювань стосовно майбутніх пологів не було. Утім через 12 годин після приходу Юлії до пологового будинку її у край тяжкому стані, під'єднану до апарата штучного дихання, повезли до обласної лікарні.

Любов Федосеєва, родичка померлої:

Вот нам в больнице сказали, что у неё было обильное кровотечение, что у неё чуть ли ни две пеленки там были полностью залиты, а в морге нам сказали, у неё обильного кровотечения нет и речи о двух пеленках не может и быть.

Через вісім годин жінка померла. Що сталося за цей час у пологовому будинку - невідомо. Лікарі нічого не розповідають, посилаються на висновки київської контрольно-експертної комісії, які  будуть готові через десять днів.

Марія Хименко, головний лікар полового будинку №4 м. Одеси:

Женщина поступила в родильный дом рано утром в тяжелом состоянии по поводу кровотечения, срочно было начато оказание реанимационной помощи, с приемного отделения женщина поднята в срочном порядке на носилках в операционную, где было произведено в ургентном порядке кесарево сечение.

Що сталося після операції - невідомо. Журналісти намагалися з'ясувати ситуацію в адміністрації одеської обласної лікарні. Та головний лікар у відрядженні, його заступник від коментарів відмовився. Рідним теж нічого не пояснюють. Єдине, що в них є - висновок судмедекспертизи, де написано, що Юлія померла від аспіраційного пневмоніту внаслідок анестезії.

Сергій Латій, батько померлої:

Жалоб никаких, здоровая женщина, могла рожать самостоятельно, как такое случилось - я не могу понять, поэтому меня и удивляет и вызывает недоверие к медицинскому персоналу, к их действиям – правильно-неправильно, я считаю, что неправильно, поэтому я обратился в прокуратуру.

По Юлії залишилися дві доньки - 13-річна Анастасія та щойно народжена Олександра.

Олена Калашникова, подруга померлої:

Сейчас этот маленький ребенок тоже ж, какое будущее его ожидает без мамы, без родителей - это, конечно, трагедия, жутко, просто жутко, никто не ожидал вообще такого поворота.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.